Imatge d'arxiu de Toni Soler

TV3 paga 3 milions d'euros al Polònia per cada temporada

Des de 2015, la productora de Toni Soler ha rebut 34 milions d'euros de la CCMA

TV3 és la televisió més vista a Catalunya segons les dades d'abril publicades per Kantar Media i Barlovento Comunicación, amb un 14,5% de quota de pantalla, tot i perdre gairebé dos punts des del mes de març. D'aquesta manera, supera en 4,1 punts a Telecinco o a 7,3 de La Sexta, per exemple. 

Al seu torn, el 'Polònia' és un dels pilars de la seva programació, un dels programes més vistos de la cadena des de fa anys gràcies al seu toc d'humor i malgrat que habitualment se l'ha titllat de tenir una ideologia independentista que molts partits han aprofitat per criticar-lo  i fins i tot demanar el seu final. 

Moltes d'aquestes veus que ataquen el programa es basen també en el cost econòmic que té per a TV3, que segons les dades publicades per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al seu portal de transparència, és d'uns 3 milions d'euros l'any

A més, en Toni Soler, director i productor del programa i cap de Minoria Absoluta, ha fet altres programes per la cadena, el que converteix la productora en una de les més beneficiades pels contractes de continguts de TV3.

Així, el programa produït per Minoria Absoluta s'ha endut, en els últims cinc anys, més de 15 milions d'euros per a la seva producció, un fet que molts recriminen a la cadena, de titularitat pública. I encara més en un moment de crisi com l'actual en què el coronavirus ha provocat també moltes dificultats econòmiques.

TV3 perd el 80% d'ingressos

De fet, TV3 ha perdut  en els últims dos mesos el 80% dels seus ingressos per publicitat, una dada confirmada per Vicent Sanchís el passat 22 de maig en una compareixença de control parlamentari de la Corporació.

La pèrdua d'ingressos està en línia amb la resta de mitjans de comunicació, en general, a causa de la forta baixada de la publicitat, ja que les empreses han decidit no gastar diners en anunciar-se quan la majoria de població estava confinada a casa seva.