Gabriel Rufián i Ana Rosa Quintana

Ana Rosa a Rufián: «A Junqueras li agrada Torra com a mi: gens»

La presentadora de Telecinco i el portaveu d'ERC intercanvien versions oposades sobre la relació Torra-junqueras

 

Són moltes les imatges que ens deixava el dia d'ahir, arran de la primera sessió d'un judici històric com el de l'1-O. Però probablement la més comentada ha estat la de l'arribada del president Quim Torra,  que va fer girar a tots els acusats per saludar-lo, excepte a tres: Vila, Mundó i Junqueras. La instantània ha donat peu a diverses interpretacions, com la d'Ana Rosa Quintana que, en una entrevista a Gabriel Rufián, apunta a la presumpta mala relació entre Oriol Junqueras i el president.

«Junqueras estava quiet mirant endavant. Sembla que li agrada Torra el mateix que a mi: gens», ha confessat la presentadora. Paraules que Rufián de seguida ha posat en entredit: «Ana Rosa, de veritat. Crec que conec una mica a Oriol. Estaria pensant en el quadre o el mosaic que tenia davant  perquè és historiador». «O resant el rosari», responia ella, seguint amb el combat d'afirmacions. Gabriel Rufián concloïa: «Ni va adonar-se que entrava Torra»

Sorprenentment, Arcadi Espada ha defensat les paraules del català, tot i haver estat a l'ull de l'huracà per referir-se a Rufián com un «mariconazo comepollas», declaracions que han portat la Fiscalia a investigar-lo. «Quan va acabar la sessió jo vaig veure com Junqueras saludava Torra amb tota cordialitat», ha dit.

El mateix Quim Torra ha volgut acabar amb especulacions i ho ha confirmat a Onda Cero: «Ens vam saludar. L'altra interpretació és valleinclanesca», referint-se a alguna de les 'Comedias bárbaras' que va escriure l'escriptor espanyol Ramón María del Valle-Inclán.

«No» als pressupostos de Pedro Sánchez

Gabriel Rufián i Ana Rosa Quintana
Gabriel Rufián assegura que Junqueras no va adonar-se de l'arribada de Torra | Telecinco

 

El portaveu d'ERC també ha parlat de la seva negativa als pressupostos de l'Estat: «La nostra postura és la mateixa que la de fa uns mesos», ha dit. Rufián ha explicat que van posar només «dues condicions senzilles» per donar suport als comptes generals de Sánchez: «que es distanciés de la repressió i una taula de negociació amb totes les parts». La figura del relator, explica el català, no és el mediador que demanaven: «Per a nosaltres era important que no fos un notari, perquè no parlem d'una hipoteca, sinó d'una negociació important».