Fins a 43 anys de presó per intentar matar tres joves a Figueres

L'acusat assegura haver actuat en defensa pròpia perquè els va tirotejar quan l'intentaven atropellar
Fins a 43 anys de presó per intentar matar tres joves a Figueres | ACN

 

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un home que s'enfronta a 43 anys de presó acusat de tres delictes d'intent d'assassinat i un de tinença il·legal d'armes. Els fets van ocórrer la matinada del 5 de novembre del 2017 al recinte firal de Figueres on l'acusat va disparar fins a set trets contra el vehicle dels joves amb una pistola sense llicència.  

 

Segons la fiscalia i l'acusació particular, les tres víctimes estaven un local d'oci nocturn i, quan un d'ells es va adonar de la presència del processat, van marxar per «estalviar-se problemes». Al judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, han assegurat que feia un temps que l'acusat atemoria el jove i, de fet, ja l'havia denunciat per una suposada detenció il·legal. 

 

Segons el relat de les víctimes, volien marxar del recinte quan l'acusat els va disparar

Les tres víctimes asseguren que el processat havia aparcat just a la sortida del pàrquing, en doble fila, barrant-los el pas. «Quan em van dir que estava allà, em vaig posar nerviós i vam xocar», ha dit el conductor del vehicle assegurant que, després de la topada, el processat va sortir del seu vehicle i va obrir foc. «La primera bala va entrar pel vidre i em va passar pel costat», ha afegit. 

 

D'altra banda, la defensa sosté que el processat va actuar en legítima defensa perquè va obrir foc contra el vehicle quan l'intentaven atropellar i l'acusat afirma que pensava que al cotxe només hi anava un dels joves amb qui tenia mala relació. L'acusat va disparar fins a set vegades mentre, segons les víctimes, el conductor va aconseguir anar marxa enrere, posar la primera i fugir del lloc. «Estàvem ajupits, no vaig veure si l'atropellàvem o no», ha dit el conductor. Les càmeres de videovigilància d'un establiment de la zona van captar el moment. 

 

La Fiscalia demana 38 anys de presó i l'acusació particular en demana 43

L'acusat s'enfronta a 43 anys de presó per tres delictes d'intent d'assassinat | cedida.

 

Per aquests fets, la fiscalia acusa el processat de tres intents d'assassinat perquè sosté que va actuar «amb intenció d'acabar amb la seva vida» quan va disparar set projectils i se li atribueix un delicte de tinença il·lícita d'armes perquè no tenia llicència per a la pistola que duia. Per això, demana una pena global de 38 anys de presó i una multa de 6.000 euros. 

 

L'acusació particular, exercida pel lletrat Joaquim Bech de Careda, eleva la petició de pena a 43 anys i 6.000 euros de multa perquè acusa l'home d'un segon delicte de tinença il·lícita d'armes. A banda de l'arma que va fer servir per perpetrar l'atac —que no ha aparegut— en va entregar una segona que tenia amagada als Mossos d'Esquadra. 

 

L'acusat assegura que l'intentaven atropellar i que va actuar en defensa pròpia

El relat de l'acusat és totalment oposat al dels tres ocupants del vehicle, ja que segons ha explicat a la sala de vistes, qui el perseguia i l'amenaçava era el conductor de l'altre cotxe i, fins i tot, va decidir marxar de Figueres per evitar que li fessin mal. Tot i això, ha reconegut que aquella matinada estava a l'exterior del local d'oci nocturn. 

 

Fins al judici el jove havia negat ser l'autor del tiroteig, però finalment ha esgrimit que ho va fer «per defensar-se», per dissuadir el conductor de l'altre cotxe i evitar que l'atropellés. Segons el seu relat, cap a dos quarts de cinc de la matinada estava al cotxe esperant una noia i, per sorpresa i sense esperar-s'ho, va veure com l'altre cotxe impactava contra el seu. 

 

Recinte firal de Figueres on va tenir lloc el tiroteig | ACN

 

Llavors, va sortir del vehicle i va veure com el conductor, a qui va poder identificar com el jove que l'amenaçava, feia marxa enrere amb la intenció d'atropellar-lo de nou, moment en què «vaig disparar contra el cotxe, volia aturar el motor i no matar ningú», assegura. A més, ha subratllat que ell no va veure cap altre ocupant dins el cotxe, només el conductor.

  

La seva defensa, encapçalada per l'advocat Carles Monguilod, considera que l'acusat va actuar en legítima defensa i que va col·laborar amb la policia quan els hi va entregar l'altra arma, que portava per «por» a ser atacat. Per això, sol·licita que l'absolguin del delicte d'intent d'homicidi en defensa pròpia i que li imposin només 3 mesos per tinença il·lícita d'armes amb una atenuant molt qualificada de confessió.

 

També et pot interessar...