Les nuvolades de tarda guanyaran terreny dimarts

Dimarts assolellat i primaveral, però els ruixats no acaben de marxar

El bon temps vol dominar la situació atmosfèrica, tot i que a la zona del Pirineu no volen desaparèixer les tronades a la tarda. Les màximes pujaran 2 o 3º més a la meitat nord

El temps anticiclònic vol quedar-se forces dies aquesta setmana a Catalunya. Tot i així, al terç nord la inestabilitat de tarda no decideix desaparèixer. Com no estem sota d’un poderós anticicló, la calor del migdia ajudarà a créixer les nuvolades, sobre les muntanyes del Pirineu i les serres prelitorals del nord-est gironí. Aquestes desencadenaran un dia més en xàfecs locals i alguna tempesta. 

Tal com ha passat avui, al matí el cel estarà completament serè, però la humitat del camp aixecarà boires a primera hora a les depressions centrals. Del cel blau matinal, a partir del migdia creixeran núvols d’evolució sobre les muntanyes del país.

Les nuvolades seran més espesses i amenaçadores al Pirineu de Girona, a la serralada Transversal i al Montseny, on podria precipitar amb ganes com ho ha fet aquest dilluns al Ripollès, la Cerdanya, a la Garrotxa i al Pla de l’Estany. Demà dimarts s’esperen més febles, i no descartem s’acostin al litoral de la Costa Brava o a punts del Vallès.

Les nuvolades de tarda guanyaran terreny dimarts
Les nuvolades de tarda tornaran a aparèixer el dimarts però seran poc efectives, excepte al nord   | Arxiu

 

Temperatures al migdia cap amunt

La dinàmica aquesta setmana és que progressivament anem recuperant el calor de maig. Aquest pròxim matí farà menys fresca i les màximes pujaran un parell de graus a Lleida, interior de Barcelona i a Girona. Continuaran estan poc disparades, en els indrets més càlids esperem que moguin entre els 26 i 28º. Poc vent i situació marítima molt tranquil·la aquest dimarts.

Temps sec i més càlid els propers dies

La segona part de la setmana tornaran les temperatures per sobre dels 25º en comarques interiors i prelitorals, i algunes màximes fins i tot saltarien els 30. Els mapes del temps no indiquen cap altre episodi de pluges generals, s’espera que continuï la bonança bona part del dia, més núvols el divendres. I a les tardes creixeran nuvolades al nord amb algun ruixat al Pirineu.

També et pot interessar...