Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Lluna plena es va poder observar molt bé a les Terres de l'Ebre aquest cap de setmana

Tres planetes s’alinearan amb la Lluna aquesta nit de dilluns

Un interessant fet astronòmic succeirà aquesta propera nit: Júpiter, Saturn i Plutó entraran en conjunció amb una lluna semi plena i com el cel estarà descobert es podran observar bé
La Lluna plena es va poder observar molt bé a les Terres de l'Ebre aquest cap de setmana
La Lluna plena es va poder observar molt bé a les Terres de l'Ebre aquest cap de setmana | Maria José Piorno

 

Aquest passat dissabte a la nit la Lluna va assolir la seva fase plena entre nuvolades i ruixats. La meteorologia encalmarà durant la setmana que iniciem avui dilluns i permetrà gaudir la propera nit i matinada a dimarts d’un cel nocturn amb la Lluna, Júpiter, Saturn i Plutó compartint quasi el mateix espai, juntament amb altres constel·lacions.

Malgrat que les condicions atmosfèriques no han estat les més idònies per observar i fotografiar  la cinquena lluna plena de l’any, molts enamorats de la lluna han aprofitat les escletxes dels núvols per retrata-la i compartir el moment a les xarxes socials. Fem un repàs d’aquestes precioses imatges:

La Lluna, Júpiter, Saturn i Plutó són protagonistes d’un gran esdeveniment astronòmic

Imatge de la situació de Júpiter i Saturn en conjunció amb la Lluna
Imatge de la situació de Júpiter i Saturn en conjunció amb la Lluna | Staratlas

 

La Lluna aquest dilluns sortirà pel sud-est poc abans de les 11 de la nit, i es pondrà pel sud-oest a les 7.46 h del matí del dimarts, quan el sol ja ha sortit. Aquest horari serà perfecte per observar una gran conjunció de planetes i el nostre satèl·lit tant a les primeres hores de la nit com al final de la matinada de dimarts. Caurà en una bona hora per a que tots els públics puguin veure-ho.

Prop de Saturn, es podrà observar Plutó que també estarà alineat amb l’anterior planeta, però en aquest cas els trobarem a partir de la mitjanit. Com Saturn és molt gran, és probable que la mateixa llum que emet impedeixi veure Plutó, que estarà situat just a la seva esquerra.

Per trobar Saturn, haurem de localitzar la constel·lació de Sagitari, a l’esquerra de la Lluna. El planeta dels anells estarà situat al costat esquerra d’aquesta constel·lació. Us desitgem una exitosa observació.

També et pot interessar...