El virus del xarampió

Detecten 233 casos alarmants de xarampió enguany a l'Estat

Es tracta d'una malaltia molt perillosa per a adults joves, ja que comporta moltes complicacions en el seu tractament

El ministeri de Sanitat  ha registrat 233 casos de xarampió entre l'1 de gener i el 21 de juliol  d'aquest 2019. Tots són casos importants o secundaris a aquests i la transmissió s'ha pogut interrompre amb facilitat. Enguany no s'ha detectat cap cas de rubèola, una infecció que es va eliminar el 2015.

Per aquest motiu, l'OMS ha confirmat l'Estat espanyol com un país «lliure de transmissió endèmica» d'aquests virus. Segons la ministra María Luisa Carcedo és un «èxit» del sistema nacional de salut gràcies a la implicació dels professionals i les comunitats autònomes que mantenen «altes cobertures» de vacunació.

L'OMS requereix un sistema de vigilància d'aquestes malalties

El xarampió i la rubèola són malalties de la infància, altament contagioses i causants de mortalitat  i importants complicacions especialment en adults joves. La rubèola, a més a més, és particularment greu en dones embarassades perquè pot provocar greus malformacions congènites. 

L'OMS, per verificar l'estat d'eliminació del xarampió i la rubèola, requereix que el país tingui un sistema de vigilància i  demostri que durant tres anys consecutius no hi ha hagut transmissió endèmica. 

També et pot interessar...