Les platges dels Estats Units pateixen cada vegada més la presència de bacteris carnívors

Temps de ple estiu aquest diumenge amb sol i encara més calor

Les temperatures pujaran clarament per sobre dels 35º a diversos punts de l’interior. A la tarda es repetiran alguns ruixats o tempestes al Pirineu

Continua l’ambient de ple estiu aquest primer diumenge d’agost amb sol radiant i calor que encara serà una mica més intensa amb un temps de plena canícula. Se superaran amb facilitat altra vegada els 35º a diversos punts de l’interior i la jornada serà per aprofitar a tot arreu, tot i que a la tarda hi ha probabilitat d’algunes tamborinades al Pirineu. 

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol serà l’amo i senyor del diumenge amb tan sols alguns núvols baixos matinals i a última hora en trams de la costa, especialment de Barcelona i Tarragona, mentre que creixeran nuvolades a punts de muntanya que, de nou, deixaran alguns ruixats o tempestes força aïllats a zones del Pirineu. Fora d’aquesta àrea, el temps continuarà molt plàcid.

Les platges dels Estats Units pateixen cada vegada més la presència de bacteris carnívors
Diumenge de sol de justícia, ideal per anar a la platja i a la muntanya | Arxiu

 

La calor continua augmentant

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més amb calor intensa arreu, si bé seran similars a les de dissabte a la costa de Barcelona. En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º, però a Ponent, vall de l’Ebre i altres planes de l’interior es poden assolir els 37º o 38º  amb un ambient sufocant però ni de bon tros excepcional.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís groc de temperatures molt elevades. La xafogor serà molt pesada al litoral i prelitoral.  Un ambient clarament canicular de ple estiu.

Mapa d'avisos per forta calor aquest diumenge
Mapa d'avisos per forta calor aquest diumenge | Meteocat

 

Si fem un cop d’ull a les mínimes, quedaran una mica més altes amb molts casos de nit tropical al litoral i part del prelitoral, on els valors no baixaran dels 20º, inclús dels 25º de forma local en grans zones urbanes de la costa. Costarà dormir en aquests punts. No obstant, a gran part de l’interior continuarà la fresca nocturna. 

Calma estiuenca els propers dies

De cara a l’inici de la propera setmana, continuarà el sol i la calor intensa que, inclús, es pot accentuar una mica més, arribant-se a fregar els 40º a Ponent i vall de l’Ebre. Temperatures sufocants amb molta xafogor a la costa, tot i que dimecres els termòmetres podrien tirar una mica cap avall.De pluja no se’n veu per enlloc, si bé es mantindran alguns xàfecs de tarda al Pirineu.

També et pot interessar: