Imatge d'una sortida de sol al Prat de Llobregat

Segueix el temps tranquil amb sol i poc fred aquest dimecres

Tan sols hi haurà algunes boires al pla de Lleida i l’Altiplà Central fins a migdia. Les temperatures mínimes encara poden pujar una mica més amb molt poques glaçades

Les temperatures han pujat clarament dimarts amb una nit en què no hi hagut pràcticament glaçades fora del Pirineu i moltes màximes han rondat o superat els 15º al litoral i prelitoral. Un dia en què ha plogut una mica al Pirineu i a les comarques de Girona al matí. Fora de la cara nord, els registres han estat de com a màxim 2 o 3 litres. De cara a aquest dimecres, el temps es mantindrà molt semblant amb sol en general i ambient força agradable a migdia. 

Si ens fixem en l’estat del cel, tan sols hi haurà alguns núvols prims poc importants, així com núvols més freqüents a la cara nord del Pirineu al matí. La novetat serà les boires, que tornaran al pla de Lleida i a l’Altiplà Central,  així com altres punts de l’interior. En general a migdia ja hauran marxat, però localment poden aguantar una mica més. 

Temperatures agradables a migdia i poc fred

Pel que fa a les temperatures, seguiran a la banda alta del termòmetre després que ja s’hagin superat els 15º a prop de la costa aquest dimarts. La majoria de màximes es mouran entre els 13º i 18º a migdia al litoral i prelitoral amb ambient localment una mica càlid, si bé a la resta del territori es situaran més aviat entre els 10º i 15º, més baixes en zones enclotades de l’interior i amb boira, així com al Pirineu.

Les mínimes tampoc seran molt fredes i, inclús, poden pujar una mica més respecte l’última nit. La majoria de valors es mouran entre els 0º i 5º, si bé es pot baixar fins els -3º de forma puntual a zones interiors i de les valls del Pirineu. A la costa, les mínimes es situaran entre els 2º i els 7º.

Pocs canvis la resta de la setmana

Sembla que el temps seguirà molt tranquil al llarg de tota la setmana, amb petites baixades i pujades de les temperatures. El sol dominarà en conjunt, tot i que dijous ens creua un front molt desgastat que comportarà poques complicacions més enllà de més núvols al nord de Catalunya. Ens esperen uns quants dies d’anticicló i boires.