Moren 4 esquiadors per una allau de neu als Alps italians

Les víctimes, de nacionalitat francesa i britànica, es van veure sorpreses pel despreniment quan estaven en una zona forapistes molt a prop del municipi de Courmayeur

La neu ha provocat una nova tragèdia als Alps, en aquest cas a la vessant italiana. Quatre esquiadors han mort després que diumenge es veiessin sorpresos per una forta allauquan es trobaven en una zona forapistes propera a la localitat de Courmayeur. La zona de ruta on es trobaven és coneguda com a ‘canal dels espanyols’.

Les víctimes són dos esquiadors de nacionalitat francesa i dos d’origen britànic, mentre que els seus amics van donar l’alerta als serveis d’emergència el dilluns després de veure que els companys no tornaven a la localitat. Segons el Servei de Socors Alpí, els esquiadors es van veure sorpresos per una forta allau en aquesta zona diumenge a la tarda.

Els Alps són un punt de trobada dels amants de l'esquí de tot el món | Arxiu

 

Un rescat molt complicat a causa de les difícils condicions

La zona on van morir els quatre esquiadors és força perillosa aquests dies a causa de la gran quantitat de neu que ha caigut darrerament. De fet, la recerca de les víctimes va ser impossible inicialment per terra per l’elevat risc d’allaus i es va haver d’utilitzar un helicòpter i un sistema de detecció de senyals de ràdio i telèfon per intentar localitzar els cossos.

Les tasques de recerca terrestre no es van poder activar fins al cap de moltes hores, tot i que les condicions continuaven sent molt dolentes. Malgrat la dificultat per treballar a la zona, els equips de rescat han pogut finalment recuperar els cossos de les quatre víctimes i ara està en marxa el procés d’identificació dels cadàvers. 

La zona dels Alps ha patit aquest inici de 2019 moltes nevades que han complicat i molt el desenvolupament de la vida normal a tota la zona. De fet, és tanta la quantitat de neu que s’ha acumulat, superant en algunes ocasions els 3 metres d’altura, que el risc d’allaus és molt elevat i ja hi ha hagut nombroses víctimes per aquesta raó a tota la zona.