Els treballadors d'Abertis estan a l'espera d'un suposat ERE

La pèrdua de moltes de les concessions d'autopistes arreu del país seria la causa de l'obertura de l'Expedient

L'ERE vindria provocat per l'aixecament de barreres que vol fer el govern a les autopistes de l'Estat | Europa Press

Els treballadors d'Abertis es preparen per al que podria acabar sent un ERE al mes de setembre. Estan a l'espera que des de la cúpula de l'empresa, dirigida per Francisco José Aljaro, anunciï després d'estiu, una sortida de l'empresa multitudinària, fet que ja es rumoreja des de fa setmanes. Aquesta acció podria arribar a afectar, fins i tot, a l'alta direcció de la gestora d'infraestructures.

Segons sembla, el grup empresarial podria arribar a aquesta situació com a conseqüència de la pèrdua de les principals concessions d'autopistes a Espanya. És per això que, des dels treballadors de l'empresa ha sorgit el rumor que ha donat per suposat que es realitzarà un expedient de regulació d'ocupació (ERE, en castellà).

Finalització de la concessió el 31 de desembre

Tal com ha publicat 'Crónica Global', l'empresa començaria acomiadant als 260 treballadors d'Aumar, ja que es quedarien sense atribució en el mateix moment que la concessió s'acabi el pròxim 31 de desembre. Tot i això, es realitzarà de forma paral·lela i amb acords individuals amb tots els afectats, de manera que no afecti directament a l'empresa.

A més, fonts no oficials qualifiquen aquestes reformes com un «ajustament lògic», ja que la decisió que ha pres el Govern d'aixecar les barreres del peatge els ha afectat de forma directa. És molt difícil la continuïtat dels equips que se n'encarregaven de la planificació i gestió dels peatges, o els treballadors que mantenien un tracte directe amb el públic, si finalment es decideixen abolir les barreres a les autopistes.

Els sindicats demanen que el govern contracti els treballadors que siguin acomiadats |

 

Des dels sindicats demanen que el govern contracti els treballadors que quedin acomiadats

Per altra banda, han volgut criticar el fet que l'actual govern en funcions, igual que altres institucions —com seria el cas de la Generalitat— vulguin acabar amb les concessions de les autopistes. Ara mateix estan estudiant una altra manera de finançament, com ara un pagament d'una tarifa anual que es podria aplicar en l'àmbit estatal que serviria per a entrar a vies d'alta ocupació, és a dir, autopistes i autovies.

Per tot això, els sindicats de treballadors han estat els primers a pronunciar-se al respecte. En concret, l'organització Unió Sindical Obrera (USO) ha demanat conèixer si s'està mantenint alguna mena de negociació amb el govern per a saber si es pot subrogar part del personal d'Aumar. Ja donen per suposat que tot el personal no podrà ser beneficiat d'aquesta acció, però esperen poder aconseguir feina en alguna mena d'activitat, ja que veuen viable poder dedicar-se a tasques, per exemple, de manteniment.

A més, han volgut comunicar que l'empresa es reuniran amb ells per a renegociar el conveni col·lectiu d'Abertis Autopistes: aquest inclou una clàusula de garantia de treball, fet que fa millorar les indemnitzacions que els treballadors rebrien en cas de ser acomiadats; però aquest conveni també venç el pròxim 31 de desembre.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari