Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Mestre va abandonar la seva vicepresidència en el club blaugrana

L'imperi de Jordi Mestre, el nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona

L'exvicepresident del Barça s'ha associat amb Robert de Niro per posar en marxa un nou establiment hoteler

Jordi Mestre és el nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona
Jordi Mestre és el nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona | GREMI HOTELS BARCELONA

 

Jordi Mestre va substituir Jordi Clos com a nou president del Gremi d'Hotels de Barcelona el passat 2 de juny, un dels col·lectius més influents de la capital catalana. Un dia més tard deixava el seu càrrec de vicepresident del Barça, al·legant que volia dedicar-se plenament als seus negocis i a les seves noves responsabilitats. Tot i això,  els motius extraoficials apunten que la seva dimissió es devia a «fortes discrepàncies» amb el rumb esportiu de l'entitat, i a enfrontaments amb diversos membres de la junta directiva.

Mestre és el president de SELENTA HOSPITALITY GROUP, que, entre altres establiments hotelers, és propietària de l'Hotel Sofia de Barcelona, l'Hotel Nobu Barcelona, l'Expo Valencia, el Mare Nostrum Resort i l'Hotel Don Carlos. També és membre del comitè executiu de Barcelona Turisme. En les eleccions de 2015 va obtenir el càrrec de vicepresident responsable de l'àrea esportiva del FC Barcelona.

El 2017 el grup va facturar més de 130 milions d'euros

El cor del seu imperi està en la societat 1929 GESTION, una immobiliària que presideix Jordi Mestre i en la qual participa com a conseller Emilio Gutiérrez Fernández, exconseller de Ciments Molins. El 2014, el llavors vicepresident del Barça crea la societat Ecomiza 21, dedicada a la mediació comercial entre proveïdors de productes i serveis per a l'hostaleria i la restauració.  En ella participen els seus habituals col·laboradors, com Ramon Borrell i Santiago Twose.

En el grup hoteler que presideix, Mestre participa amb la companyia Step Forward, una signatura amb gairebé 28 milions de capital social amb la qual participa també en la majoria de les companyies del grup, incloent-hi Sofia Gestió Hotelera SL. El grup va facturar en 2017, últim exercici del qual es coneixen les dades, més de 130 milions d'euros. La previsió és augmentar la facturació en diverses desenes de milions d'euros quan tots els hotels estiguin totalment operatius.

Jordi Mestre va abandonar la seva vicepresidència en el club blaugrana
Jordi Mestre va abandonar la seva vicepresidència del club blaugrana | EFE

 

Negocis amb Robert de Niro

Però tal com informa 'Metrópoli Abierta', Mestre té un espectacular negoci entre mans: posar en marxa l'establiment hoteler on té com a soci a l'actor estatunidenc Robert de Niro. Es tracta del Nobu Hotel, en el qual participarà el grup de Mestre, Selenta Group, i el de l'estrella cinematogràfica, Nobu Hospitality. 

El nou hotel substituirà al Gran Hotel Torre Catalunya, que el 12 de setembre obrirà les seves portes totalment renovat (per l'arquitecte David Rockwell), amb 259 habitacions, zona wellness, sales de reunions i el primer restaurant Nobu, al terrat, amb vista de 360 graus sobre la ciutat. La inversió en aquest edifici ha estat de 30 milions d'euros, que espera rendibilitzar a curt termini per les previsions de facturació.

Segons Mestre, com a president del Gremi d'Hotels,  vol treballar per a canviar el discurs negatiu sobre el turisme i per replantejar el PEUAT.  A més d'apostar per la internacionalització del Gremi, la seva filosofia és centrar els esforços no a «augmentar el nombre de visitants, sinó a millorar la qualitat i el perfil del turisme».

També et pot interessar...