Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Un home ensenya una calculadora, amb una casa en miniatura, ia l'extrem dret un bloc de bitllets

Adeu hipoteca: El poble que ofereix cases de 120 metres per menys de 45.000 euros

Els preus de l'habitatge a Espanya estan a un nivell altíssim, però hi ha municipis que ofereixen una gran oportunitat

Adquirir un habitatge en propietat a Espanya ha esdevingut una tasca realment difícil. El cost de vida ha augmentat substancialment, i elements bàsics com el combustible o els aliments s'han encarit en poc temps. Moltes famílies s'enfronten a grans dificultats per cobrir les necessitats més bàsiques, per la qual cosa destinar diners a comprar un pis resulta complicat.

Segons les dades d'Idealista, el preu mitjà del metre quadrat és per sobre dels 2.000 euros. La tendència és ascendent, ja que ha pujat un 1% respecte al març, un 2,4% respecte al febrer i el 6,9% amb l'abril de l'any 2023.

Els municipis d'Espanya amb el preu més baix

Davant aquest panorama, hi ha certes regions que registren preus una mica més baixos. A Castella-la Manxa, el metre quadrat té un valor mitjà de 933 euros, i un habitatge de 120 metres quadrats costa uns 110.000 euros. A Madrid, per exemple, el metre quadrat val 3.367 euros, i un immoble d'una mida similar excedeix els 400.000 euros.

Balears és la comunitat autònoma que ostenta els preus més elevats. El metre quadrat costa uns 4.253 euros, i comprar un habitatge de 120 metres quadrats se n'aniria a una xifra superior als 500.000 euros.

Galícia, per exemple, es troba en un punt intermedi. El metre quadrat està a 1.383 euros, per la qual cosa un immoble semblant rondaria els 168.000 euros. Tot i això, hi ha municipis amb preus més assequibles, i es presenten com a oportunitats molt interessants per viure.

Altres pobles de Galícia molt atractius

A la província d'Ourense, les localitats de Vilamarin i Leiro tenen el preu a 372 i 465 euros per metre quadrat, respectivament. Comprar una propietat podria costar al voltant de 45.000 euros al primer cas, i 56.000 euros al segon.

Això tenint en compte que la casa fos duns 120 metres quadrats. És a dir, que a Vilamarin, a Ourense, un habitatge d'aquests metres es pot aconseguir per uns 45.000 euros. Sens dubte, un dels preus més barats a Espanya.

Una dona en primer pla eleva els braços en senyal de joia, i al fons un home sosté una clau i una casa en miniatura
Hi ha municipis gallecs amb preus molt interessants | max-kegfire de Getty Images, 89Stocker

A més, altres municipis com O Covelo (527 euros/m2) i Arbo (538 euros/m2) a Pontevedra, o San Sadurniño (528 euros/m2) i Curtis (598 euros/m2) a la Corunya tenen un cost atractiu.

En els darrers anys, el preu de les hipoteques ha pujat i l'euríbor ha assolit percentatges altíssims. Els augments dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) per contenir la inflació ha produït danys col·laterals. En tot cas, l'economista Santiago Niño Becerra va assegurar recentment que hi haurà una caiguda dels preus i es va mostrar força optimista.