Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez durant la Constitució de les Corts el 21 de maig de 2019

La reacció dels presos de JxCat després de saber que no passaran el Nadal a casa

L'advocat de Rull, Turull i Sànchez, Jordi Pina, s'ha mostrat en contra de la decisió de la junta de tractament de Lledoners, que ha proposat la classificació de segon grau per al presos independentistes

L'advocat de Rull, Turull i Sànchez, Jordi Pina, s'ha mostrat en contra de la decisió de la junta de tractament de Lledoners, que ha proposat la classificació de segon grau per als presos independentistes. Pina confia que, finalment, la secretaria de mesures penals del Departament de Justícia, que ara té dos mesos per decidir-se, acabi dictaminant la classificació de tercer grau, però ha avisat que, si no ho fa, ho recorreran.

L'advocat s'ha reunit aquesta tarda i durant més de dues hores amb els seus clients i amb Joaquim Forn, de qui ha dit que tampoc està d'acord amb la decisió de la junta de tractament. A la sortida de la presó, Pina ha subratllat que la divergència de posicionament entre ERC i JxCat «no és cap guerra» entre partits.

Els presos mereixen un tercer grau «de manual»

Jordi Pina creu que és «de manual» que tots els polítics independentistes presos mereixen un tercer grau. En aquest sentit, ha desgranat els motius pels quals ho defensa. Entre ells, l'entorn social dels presos, la possibilitat que tenen de trobar feina, el fet que no hi ha risc d'incidència o que tampoc hi ha cap responsabilitat civil subsidiària imposada i pendent de pagament.

A banda, el lletrat ha recordat que hi ha dos informes contundents d'Amnistia Internacional i Nacions Unides, i que el Suprem no va aplicar l'article 36.2, segons el qual, els presos no podrien gaudir de cap permís fins que no haguessin complert la meitat de la condemna.

Manifestació en defensa dels polítics presos i exiliats a Barcelona, el 16 de Febrer de 2019
Pina ha avisat que recorreran la decisió en cas que el Departament de Justícia | Catalunya Diari

Per tot això, Pina ha avisat que recorreran la decisió en cas que el Departament de Justícia, en mans d'ERC, acabi dictaminant el segon grau. «Tenim esperances que el Departament acabarà fent una valoració de tercer grau», ha dit.

Assegura que no és una «guerra de partits»

El lletrat s'ha reunit durant més de dues hores amb els seus clients i també amb Joaquim Forn, de qui ha dit que tampoc està d'acord amb el segon grau. A la sortida de Lledoners, l'advocat ha explicat que els quatre líders independentistes estan «tranquils i aguantant resignadament el fet d'estar privats de llibertat».

Pina ha volgut deixar clar que la divergència d'opinions entre ERC, que ha assegurat que respecta «tècnicament» la classificació de segon grau, i JxCat «no és una guerra entre partits» i, en aquesta línia, ha afegit que els presos han subratllat que és important traslladar aquest missatge a la societat.

També et pot interessar...