Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La façana de l'Agència Tributària i el cercle, diversos bitllets

L'Agència Tributària envia un altre avís sobre la declaració de la Renda

La campanya 2023-24 comença el 3 d'abril i els contribuents han de conèixer els terminis marcats per Hisenda

La campanya de la declaració de la Renda comença el pròxim 3 d'abril. Molts contribuents han de retre comptes dels seus ingressos i ja han començat a fer càlculs. El simulador Renta Web Open està disponible des de fa temps i, des del dimarts 19 de març, Hisenda ja ha habilitat l'accés a l'esborrany per consultar totes les dades fiscals.

Milions de persones estan ansioses per saber si la Renda els sortirà a pagar o a tornar. Si es compleix la primera opció, els contribuents poden acollir-se a diferents alternatives en cas de no poder fer front a l'import de cop. El pagament es pot fraccionar en dos terminis o, en deutes inferiors als 50.000 euros, es pot ajornar amb un temps màxim de 24 mesos i sumant un interès del 3,75%.

Tot i això, els contribuents als quals la Renda els surti a tornar, han de conèixer que l'Agència Tributària disposa d'un període de sis mesos per fer el tràmit. Aquest termini comença a comptar des de l'1 de juliol, dia que s'acaba la campanya d'enguany.

Tot i això, des del portal immobiliari Fotocasa asseguren que l'habitual és rebre la devolució en unes setmanes o, com a màxim, en un mes. Hisenda, per part seva, encara no ha saldat tots els deutes de la campanya de la Renda anterior. El 97,5% dels afectats van rebre l'ingrés, però encara hi ha 375.673 contribuents pendents de cobrament.

Com saber el temps que trigarà Hisenda a tornar-me els diners?

Per fer-ho, t'has d'identificar a la pàgina web de l'Agència Tributària amb certificat, DNI electrònic, Cl@ve PIN o referència de l'esborrany de la Renda de l'any previ. Un cop fet això, has d'accedir a l'apartat "Consulta de l'estat de tramitació d'una devolució de Renda" i seleccionar l'opció "Serveis de tramitació esborrany/declaració (Renda WEB)".

Un cop fet, trobaràs diferents estats que indiquen el progrés de la teva devolució:

  • La declaració s'està tramitant: Indica que la declaració ha estat degudament presentada pel contribuent.
  • La vostra declaració està sent comprovada: S'estan fent una sèrie de comprovacions abans d'efectuar el pagament de la devolució.
  • La declaració amb l'import indicat no ha estat enregistrada o està en procés. Comproveu l'import: S'ha detectat algun problema a la documentació presentada, la qual cosa requereix una revisió addicional. Es recomana demanar cita amb Hisenda per veure què ha passat.
  • La seva declaració ha estat tramitada i no s'estima conforme: L'Agència Tributària no està d'acord amb la informació que ha proporcionat el contribuent.
  • La seva declaració ha estat emesa el dia XX/XX/XXXX: Significa que l'Administració ha validat la renda i que s'ha procedit a la devolució.