Primer pla d'Aitana Bonmatí

Aitana Bonmatí torna a enviar un missatge clar a Luis Rubiales: «No ho podem permetre»

La catalana no es va oblidar dels fets a l'entrega de premis de la UEFA

Aquest dijous, 31 d'agost, ha tornat a ser un dia per recordar per a Aitana Bonmatí . La, recentment, campiona del món ha tornat a ser guardonada. Aquesta vegada ha estat premiada com la millor jugadora de l'any de la UEFA.

La catalana s'ha imposat a Olga Carmona i a Sam Kerr, les altres candidates, per la gran actuació. Aitana pren el relleu d'Alexia Putellas, que ho va guanyar les dues passades edicions i la qual ha estat menys present aquesta temporada, a causa de la seva lesió.

En el discurs d'agraïment, la de Sant Pere de Ribes no s'ha volgut oblidar de la situació que està vivint el futbol femení espanyol.

«No podem permetre l'abús de poder»

Reconeguda pel seu paper impecable al Mundial i a la final de la Champions, la blaugrana no ha volgut ometre l'escàndol protagonitzat per la Federació Espanyola de Futbol. En el seu discurs, ha volgut agrair el reconeixement, però sense oblidar-se de les companyes.

«Per últim, també agrair molt les paraules de Sarina, crec que és un gran detall per part seva perquè no estan sent uns moments molt bons en el futbol espanyol. Venim de guanyar el mundial, però no se n'està parlant gaire perquè han passat coses que no m'agradaria deixar passar».

«M'agradaria recordar una mica què ha passat. Crec que com a societat no podem permetre que es faça abús de poder en una relació laboral, així com faltes de respecte. Així que m'agradaria que des de la meva companya Jenni a totes les dones que pateixen el mateix estem amb vosaltres».

«Espero que continuem treballant perquè aquesta societat millori», va acabar dient la migcampista.

Sens dubte, un discurs molt aplaudit a tot el món. Bonmatí no va voler perdre l'oportunitat d'aprofitar l'escenari, el moment i un dels altaveus més grans del món. Minuts abans, Sarina Wiegman, guardonada com a millor entrenadora de l'any, també va dedicar el premi al futbol espanyol, malgrat haver perdut el mundial contra la Selecció Espanyola.

«El que ha passat a l'equip espanyol m'ha dolgut molt. Queda molt per recórrer al futbol femení. Dedico aquest trofeu a l'equip espanyol que va jugar un gran torneig. Ara mateix haurien d'estar celebrant el títol i no és així. Aquest equip ha de ser escoltat, demano un aplaudiment per a elles», va pronunciar en el discurs.

A més, el triomf de l'entrenadora va fer relegar Jorge Vilda i Jonatan Giráldez, que es van quedar sense convèncer el jurat.