Primer plano de Alexia Putellas

La decisió del Barça amb Alexia Putellas després del Mundial

El Club de Barcelona ha posat les cartes sobre la taula amb la capitana de l'equip

Sembla que les vacances d'Alexia Putellas a Eivissa arriben al final. Tal com ha confirmat el Mundo Deportivo, la setmana que ve la jugadora formarà part del tour de pretemporada a Mèxic.

De moment, la catalana està descansant a les Illes Balears i està donant tot el seu suport a Jenni Hermoso. La jugadora madrilenya és a l'ull de la tempesta després que Luis Rubiales, el president de la RFEF, li fes un petó als llavis sense consentiment.

En les seves últimes declaracions, Rubiales es va mantenir ferm i va anunciar que no dimitiria, malgrat la pressió dels mitjans. A més, el seu discurs ha fet esclatar les xarxes socials, rebent una allau de crítiques i insults.

Alexia Putellas es posiciona amb l'assumpte de Rubiales

És en aquest moment que Alexia Putellas ha entrat en joc. Fins ara no s'havia pronunciat sobre el tema, i fins i tot s'havia allunyat de Rubiales quan l'equip es feia una foto en arribar a l'aeroport de Madrid.

No obstant això, la capitana del FC Barcelona és una amiga molt propera a Jenni Hermoso i durant tot aquest temps no s'ha desenganxat d'ella, ja que ha de saber realment com se sent la seva companya després del polèmic petó.

És per això que Putellas ha trencat el silenci després de les declaracions d'aquest matí de Rubiales a l'assemblea extraordinària de la RFEF. El seu suposat «petó consentit» i el crit de «¡No dimitiré!», no hauria agradat a la jugadora catalana i ha saltat al seu perfil de Twitter.

«Això és inacceptable. S'ha acabat. Amb tu companya @jennihermoso», sentencia.

Les paraules de Jenni Hermoso

Jenni Hermoso va fer una declaració al sindicat FUTPRO el dia 23 d'agost passat demanant a la RFEF que «implementi els protocols necessaris» per «continuar avançant en la lluita per la igualtat».

També va demanar al Consell Superior d'Esports que «doni suport i promogui activament la prevenció i la intervenció davant l'assetjament o abús sexual, el masclisme o el sexisme».

Imatge d'Alexia Putellas i altres jugadores de la Selecció Espanyola celebrant la seva victòria
Alexia Putellas dóna tot el seu suport a Jenni Hermoso | Europa Press

El FC Barcelona Femení se'n va de gira a Mèxic

És evident que les paraules de Rubiales han desconcertat completament tant a Putellas i Hermoso com la resta d'espectadors. Deixant la polèmica de banda, el Barça Femení de futbol celebrarà el tour de pretemporada entre el 26 d'agost i el 2 de setembre.

Aquesta vegada, eixamplaran el seu viatge de les Amèriques. En comptes de desplaçar-se als Estats Units, les jugadores viatjaran a Mèxic per enfrontar-se a dos equips del país. Les culers competiran en terra mexicana el dia 29 d'agost contra el Club de América Femenil i l'1 de setembre contra el Tigres Femenil.

Un lloc clau

Mèxic és un territori estratègic del FC Barcelona, ja que en els darrers anys el futbol femení ha tingut un gran creixement . A més, les relacions entre els equips d'Espanya i els de Mèxic han anat fluctuant amb exjugadores blaugranes.

Aquest seria el cas de Jenni Hermoso, Andrea Pereira o Andrea Falcón, que s'han mudat al país asteca la darrera temporada.

La capitana del Barça femení s'uneix al viatge

Aquesta vegada, serà tot l'equip blaugrana que es desplaçarà cap a Mèxic per a jugar dos partits amistosos de la pretemporada. Tal com va confirmar Mundo Deportivo, Alexia Putellas serà una de les jugadores que també competirà.

Això significa que aviat s'haurà d'acomiadar de les companyes de la Selecció Espanyola, que actualment estan de vacances a Eivissa, i haurà d'agafar un vol amb destinació a Mèxic per competir junt amb el club català.