Imatge primer pla d'Alexia Putella amb una jaqueta negra

El gest d'Alexia Putellas amb Luis Rubiales que aclareix el que va passar a la celebració

Després del polèmic petó del president de la RFEF a Jenni Hermoso, la seva companya sap què ha de fer

Diumenge d´eufòria. La selecció femenina de futbol d'Espanya s'ha endut a casa la primera estrella a la Copa Mundial Femenina de la FIFA.

Després d'enfrontar-se a la selecció anglesa a l'Acoor Stadium de Sydney (Austràlia), les jugadores espanyoles van guanyar el títol gràcies al gol decisiu d'Olga Carmona al minut 29, quedant així en un 1-0.

El polèmic gest durant la celebració

Després de la victòria, les jugadores van anar en fila a saludar la Reina Letizia, la Infanta Sofia i Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), entre d'altres.

Va ser un gest d'aquest darrer el que va crear una gran polèmica. Quan la migcampista Jenni Hermoso es va acostar a Rubiales, aquest la va agafar de la cara i li va fer un petó a la boca. Una imatge que va sorprendre tots els televidents i va crear una gran indignació a les xarxes socials.

«Va ser espontani»

La número 11 de la selecció espanyola semblava prendre-s'ho de broma durant la celebració. «¡Que no m'ha agradat, eh!», va dir mentre reia en un directe d'Instagram.

Després de la polèmica del petó, Jenni Hermoso va declarar que va ser «un gest mutu, totalment espontani per l'alegria immensa que dóna guanyar un Mundial. El presi i jo tenim una gran relació, el seu comportament amb totes nosaltres ha estat de deu i va ser un gest natural d'afecte i agraïment».

Imatge de Luis Rubiales entregant a Jenni Hermoso la camiseta de la selecció espanyola de futbol femení
La jugadora assegura que va ser mutu | Europa Press

Incomoditat i distanciament

Després de les declaracions d'Hermoso, facilitades per la RFEF, i una vegada les jugadores han tornat a Espanya per celebrar la victòria amb els seus, les imatges deixen en evidència que aquest petó podria ser el desencadenant d'una gran incomoditat entre les campiones.

Mentre l'equip es preparava per a una foto, Alexia Putellas i Jenni es van allunyar de Luis Rubiales, i la resta de jugadores tenien una cara llarga. Un gest que demostra que potser aquesta situació no era tant per riure.

Cau la primera denúncia a Rubiales

Les xarxes socials van esclatar quan el president de la RFEF va fer un petó a una jugadora sense consentiment. Els usuaris ho han denunciat com un acte de violència masclista i abús de poder.

Ha estat Miguel Galán, president de l'Escola Nacional d'Entrenadors de Futbol d'Espanya (CENAFE) el primer a presentar una denúncia contra Luis Rubiales pel petó a la boca de Jenni Hermoso després de guanyar el Mundial femení de futbol.

"Es tracta d'un acte sexista intolerable de l'esport. Per tant, correspon al Consell Superior d'Esports traslladar la meva denúncia al Tribunal Administratiu de l'Esport per iniciar un expedient per investigar l'abast de l'acte reglat per la nova llei de l'esport", defensa el president de la CENAFE.

Justícia per a Jenni Hermoso

El polèmic petó de Rubiales ha posat el crit al cel en altres països i entre altres jugadores de futbol femení.

De fet, la capitana sueca Caroline Seger, i excompanya de Jennifer Hermoso, ha demanat la dimissió de Luis Rubiales perquè «és terrible i inacceptable», a més que «hi ha problemes clars a la Federació d'Espanya».