Families desnonades a Badalona

L'Ajuntament de Badalona no ofereix cap solució a les 4 famílies que dormen al carrer

Després de 47 dies a la intempèrie s'han reunit amb dues treballadores socials per trobar una alternativa

Les quatre famílies de Badalona que dormen al carrer des de fa 47 dies s'han reunit  aquest dilluns amb dues treballadores socials de l'Ajuntament per trobar una alternativa. Però l'única solució que proposa el consistori és que busquin pisos pel seu compte i els ajudaran a pactar un lloguer social, encara que sigui fora de la ciutat.

Ni Serveis Socials ni l'Ajuntament proposen solucions reals

Aquesta solució ha estat una decepció per a les famílies, que estan acampades davant l'Oficina d'Habitatge de Badalona des de finals de maig i amb menors a càrrec. Una de les afectades, Souad El Kholti, ha declarat a TV3: «Em van fer entregar els papers a la mesa d'emergència, però  em van dir que no hi havia pisos i que no podien fer res. Vaig dir: 'Doncs hostals' i em responen que tampoc, que no hi ha res».

Famílies Badalona
Les famílies dormen al carrer davant l'Oficina d'Habitatge de Badalona | Twitter - @324cat

 

Serveis Socials, per la seva banda, tampoc els dona una alternativa real, ja que només els han proposat l'ocupació d'un habitatge. Una altra de les afectades és Montse Lerma, mare d'una menor amb una malaltia rara, que assegura a l''Independent de Badalona': «No ocuparé mai un pis. Vull un lloguer que pugui pagar. Som treballadors, però no arribem a pagar els lloguers que ens demanen».

La solució de buscar un lloguer fora de Badalona o de la zona metropolitana tampoc és factible en els seus casos perquè, sense cotxe propi, perdrien la feina i els únics ingressos que tenen. Des del consistori no han assegurat que puguin trobar una solució abans de l'agost, ni confirmen que el pròxim mes no dormin al carrer.

L'equip de govern no ha donat explicacions a les famílies desnonades

Les famílies esperaven que a la reunió d'aquest dilluns hi assistissin representants de l'Ajuntament, però no ha estat així, ja que només hi havia dues treballadores socials. Per aquest motiu, en acabar la reunió s'han agrupat a les portes del consistori, on hi havia ple municipal, a reclamar explicacions, però ningú de l'equip de govern n'ha donat.

Manifestants de la PAC a Badalona
Manifestació del 15 de juny de la PAC a Badalona | CatalunyaDiari.cat

 

Malgrat això, els afectats han rebut suport de dues entitats locals, la 'Plataforma Sant Roc Som Badalona' i la 'Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona', a més de la 'Plataforma d'Afectats per la Crisi' (PAC) que els ha emparat des del principi.

Les famílies van ser desnonades incomplint la resolució de l'ONU

Totes les famílies han estat desnonades incomplint la resolució de l'ONU, que indica que no es pot desnonar a una família que no tingui una alternativa d'habitatge. Segons Cristina Terrino, membre de la PAC, «totes aquestes famílies tenen assistenta, han fet totes les passes correctes, han denunciat la seva situació davant l'ONU, davant del Defensor del Poble, però, així i tot, són al carrer».

També et pot interessar...