Bloc de pisos

L'Ajuntament blindarà el pis de Manresa on es va produir la violació a la menor

Tot i això, els veïns denuncien que aquesta acció no serà suficient, ja que es tracten d'okupes problemàtics

El tercer pis del número 17 de l'Aiguader al barri de les Escodines de Manresa està en unes condicions de salubritat deplorables, i és per això que l'ajuntament ha decidit tapiar-lo. Són les conclusions a les quals ha arribat un equip tècnic després de visitar el pis en qüestió, el mateix pis on es va realitzar la violació de la menor de 17 anys.

En una actuació de l'ajuntament que ja estava prevista abans que tinguessin lloc els fets d'aquest cap de setmana, van accedir a l'immoble  dos policies locals de Manresa, dues tècniques de sanitat i una tècnica de territori de l'ajuntament, a més d'un treballador d'una empresa de control de plagues i dos agents del cos dels Mossos d'Esquadra de paisà. Mentre es realitzava la inspecció, a l'edifici també hi va acudir una patrulla de la Policia Local, tot i que es van quedar fora.

Inspecció de sanitat i estructura

L'objectiu dels tècnics era comprovar l'estructura de l'edifici i l'estat de l'immoble. En el primer cas, els tècnics van comprovar que l'estructura era segura. Però, per altra banda, les condicions de salubritat que es van comprovar eren lamentables, i es va decidir tapiar el pis ocupat. Abans d'iniciar la tasca de blindament, es farà una neteja del pis, de la qual se n'encarregarà la propietat de l'edifici. A més, l'ajuntament hi instal·larà una porta blindada antiokupes, a banda de tapiar les finestres.

Segons van constatar les tècniques de sanitat que van entrar a l'immoble, l'estat de tot el pis era deplorable: S'acumulava deixalla i porqueria per tot arreu. Al terra de la sala principal, hi havia  menjar en estat de descomposició, cendra de tabac, burilles de cigarretes, excrements i bosses de plàstic. A més, en un prestatge, també s'hi amuntegaven ampolles de licor. Altres objectes, com matalassos i mantes velles, també estaven tirades per terra, o llençols penjats del sostre per tal de protegir-se de la llum.

A les altres cavitats del pis, la situació era igual de desastrosa. La cuina, destrossada i bruta. La banyera, plena de ronya i amb una esponja florida. A més, el fet de no tenir lavabo, provocava que els okupes haguessin de fer les seves necessitats per on poguessin. Com va comprovar el treballador de control de plagues, arreu del pis corrien  aranyes, mosques, mosquits, xinxes i altres insectes.

Queixes dels veïns: tapiar aquest pis no és suficient

Tot i la iniciativa de l'ajuntament, els veïns del pis problemàtic ja s'han mostrat poc afins a l'acció, ja que asseguren que es tracta d'una mesura insuficient. L'Associació de Veïns de les Escodines de Manresa demana «més contundència» davant els diferents problemes que actualment té el barri.

Segons va confirmar la presidenta de l'associació, Carme Carrió,  blindant finestres, portes o qualsevol mena d'obertura no es resoldran els problemes d'inseguretat que hi ha en aquell carrer i en tot el barri sencer.

Carrió va avançar, segons 'Regió 7', que ja tenen una reunió prevista amb l'Ajuntament de Manresa, i demanaran un enderrocament de totes les cases velles, les quals són el nucli del problema, i que es faci una obra nova d'edificis o places. Segons ha explicat Carrió,  «mentre no s'arregli, continuarem tenint ocupacions desagradables, que no són de famílies», sinó de «joves que fan gamberrades  , de delinqüents que només provoquen destrosses, aldarulls i malestar. No n'hi ha prou de tapiar el tercer pis del número 17».

També et pot interessar...