La consellera de Salut, Alba Vergés

Alba Vergés: «La situació no és la mateixa que el març i l'abril, com per fer confinament domiciliari»

La consellera de Salut ha tornat a demanar que es redueixi l'activitat social al Segrià

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que «no podem descartar  res» sobre l'ampliació dels catorze dies de confinament decretats a la comarca del Segrià el passat dissabte. «Havíem d'actuar perquè el contagi ha canviat molt en una setmana», ha insistit Vergés. 

Ara bé, la titular de Salut, que divendres va visitar les instal·lacions de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, ha destacat que «la situació no és la mateixa que el març i l'abril», i que, ara per ara, el «confinament domiciliari» no sembla necessari. Amb tot, ha destacat que «hi ha informació que no es pot donar per no criminalitzar  cap col·lectiu», i que les pèssimes condicions de vida dels  temporers, un dels grups poblacionals més afectats, no es pot oblidar.

7 dies per veure els resultats de les noves mesures de confinament

D'altra banda, Vergés ha assegurat que des del Departament es preveu que els casos creixin els propers dies, perquè «les mesures no tenen efectes d'avui per a demà». La consellera ha explicat a Catalunya Ràdio que als 7 dies es podrà veure si s'ha estabilitzat una mica la tendència i «com evolucionen» les mesures preses. En tot cas, en la línia del que ja va dir diumenge, ha reconegut que no es pot descartar res.

La consellera ha constatat que hi ha transmissió comunitària, i per això s'ha actuat. En el cas de la Segarra, en canvi, ha dit que la situació està «moltestable» i no és comparable amb la del Segrià. 

Els brots de coronavirus es disparen a Barcelona

Els brots de coronavirus segueixen augmentant al llarg de tot el territori, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya. A Catalunya actualment hi ha diversos brots de coronavirus, però sense dubte els més preocupants són els de Lleida.

Però aquests no són els únics brots de coronavirus que preocupen el Departament de Salut. Actualment hi ha dos focus de coronavirus a la ciutat de Barcelona que comencen a augmentar molts els casos.

Concretament, els brots s'han detectat als districtes de Sants-Montjuïc i a Sarrià-Sant Gervasi. Al primer s'han detectat ja 77 casos en els últims dies, mentre que al segon sumen 33 positius. Entre tots dos sumen dues terceres parts de tots els casos detectats a la ciutat només entre dimecres i dijous de la setmana passada.

Davant la situació, les autoritats sanitàries han alertat que no s'ha «d'abaixar la guàrdia davant el virus» i han insistit a mantenir les  mesures d'higiene, la distància de seguretat i respectar els protocols establerts en la 'nova normalitat'.