Alemanya també desaconsella els viatges no essencials a Catalunya

El país ha estès la mesura a les zones d'Espanya més afectades per la malaltia

Diverses persones amb mascareta passegen pels carrers de Viveiro, a Lugo
Alemanya també desaconsella els viatges no essencials a Catalunya | EFE

Continuen els problemes per a Catalunya. Després que aquest matí es fes públic que l'avís d'Holanda als seus ciutadans sobre la possibilitat de visitar Catalunya, ara és Alemanya qui ha desaconsellat els viatges no essencials a les zones espanyoles més afectades per la malaltia, les quals són Catalunya, l'Aragó i Navarra per l'augment de contagis de coronavirus.

Aquest matí el govern holandès també ha recomanat no viatjar Barcelona si no hi ha un «motiu necessari». En un comunicat publicat al seu web oficial, l'executiu dels Països Baixos explica que el nombre d'infeccions per Covid-19 ha pujat, fet que «ha augmentat el risc de contaminació en aquesta zona». Per això alerta que les visites turístiques a la capital catalana «no són recomanables» i canvia la qualificació de Barcelona de groc a taronja. L'avís arribava després que el Regne Unit imposés una quarantena a les persones que provenen de vacances a Espanya.

A més recomana als turistes holandesos que siguin a Barcelona que valorin si han de retallar les vacances, i en tot cas els avisa que quan torni al seu país hauran d'estar en quarantena durant 14 dies. De la mateixa manera, el govern holandès aconsella evitar el Segrià i l'Aragó.

Declaracions de Sánchez envers el confinament del Regne Unit

Ahir, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar que les decisions del Regne Unit d'imposar una quarantena a les persones que provenen d'Espanya i de recomanar no viatjar-hi són «desajustades». Sánchez va indicar que el govern espanyol està parlant amb les autoritats britàniques per intentar que reverteixin aquesta reacció.

El cap de l'executiu espanyol ha considerat un «error» que el Regne Unit tingui en compte la incidència acumulada del coronavirus al conjunt d'Espanya quan és «desigual», ja que el 64,5% dels casos es concentren a dos territoris —l'Aragó i Catalunya— i, en canvi, a la major part d'Espanya la incidència de la Covid-19 és inferior a la mitjana europea.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari