YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Galícia demana als catalans que notifiquin que viatjaran a la seva comunitat

La mesura també afecta als gallecs que hagin visitat els territoris assenyalats

Imatge de viatgers arribant a un aeroport
La mesura també afecta als gallecs que hagin visitat els territoris assenyalats | Catalunya Diari

La incidència que el coronavirus està tenint a Catalunya està tenint conseqüències pels catalans a altres territoris. Ja sigui que altres països no recomanin venir a la nostra terra, o que siguin els altres governs els que posin limitacions als catalans a l'hora de viatjar a la seva zona. L'última ha estat Galícia, la qual ha marcat una sèrie d'indicacions per als catalans que viatgin a la seva comunitat autònoma. 

En concret, la Xunta de Galícia demana que les persones procedents de Catalunya hauran de notificar-ho. D'aquesta manera, podran fer el seguiment del lloc i temps d'estada a la comunitat. 

Afectats tots aquells territoris amb gran incidència de coronavirus

Aquesta mesura que ha entrat en vigor aquest mateix dimarts quan s'ha publicat en el Diario Oficial de Galicia (DOG), i no només afecta Catalunya: s'estén a totes aquelles comunitats que estan tenint altra vegada una gran incidència del virus, és a dir, Aragó, Navarra, el País Basc i La Rioja.

A més, també s'hi inclouen altres països, com ara la seva veïna Portugal, tota l'Àfrica, la gran majoria d'Amèrica, la majoria de països de l'Àsia, i altres països de la Unió Europea, com ara Rússia, Bèlgica o Suècia. La decisió també s'aplica als gallecs que hagin viatjat als nomenats territoris durant els últims 14 dies.

Els turistes de les zones amb alta incidència o gallecs procedents dels anomenats territoris han de fer la notificació a través d'un formulari en línia que la Xunta ha habilitat, o a través d'un número de telèfon

Multes per als que ho incompleixin

D'altra banda, la Xunta també ha avisat a totes les agències de viatge, establiments i allotjaments turístics i companyies de transport seran obligades a informar d'aquestes mesures a tots aquells qui hagin contractat els seus serveis a Galícia durant els pròxims dies.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, anunciava aquesta nova mesura com un control d'entrada que té com a objectiu el «diagnòstic precoç» de la Covid-19. A més, ho definia com un «requisit obligatori» per poder visitar Galícia. Per últim, avisava que «els possibles incompliments seran sancionats per les autoritats autonòmiques competents d'acord amb la legislació vigent».


Comentaris

envia el comentari