Així hauràs de fer les reunions de 10 persones a casa teva

La norma publicada al BOE el diumenge 3 de maig està inclosa en la Fase 1 de la desescalada

Gent celebrant amb copes de vi una festa
Les reunions familiars permeses a partir de la Fase 1 s'hauran de fer en condicions de màxima seguretat | Unsplash

Falten molt pocs dies perquè, gairebé dos mesos després, es puguin tornar a ajuntar grups de persones que no conviuen en un mateix domicili. Aquest tipus de trobades apareixen dins del Butlletí Oficial de l'Estat publicat aquest diumenge 3 de maig, on queda clar el desenvolupament de la diferent normativa existent per a l'inici de la desescalada en les seves fases 0 i 1.

El passat dissabte, 2 de maig, el Govern espanyol va anunciar que, dins de la Fase 1 —que comença aquest dilluns 4 de maig a tres illes de Canàries i una balear, i el dia 11, en teoria, a la resta del territori nacional que compleixi els requisits fixats—, estarien permeses les reunions entre persones no residents al mateix domicili, podent-se així celebrar trobades entre familiars i amics.

La mesura ha vist per fi la llum i aquest diumenge al BOE ve ja enunciada, tot i que encara no està totalment reglada com sí que succeeix en altres aspectes, com per exemple en el desenvolupament de les compres en locals comercials, on està més clar el que han de complir.

Les reunions han de respectar les mesures de seguretat i higiene

Segons la publicació del BOE, les reunions poden fer-se entre un màxim de 10 persones, respectant sempre entre elles mesures de seguretat i higiene. Per això s'entén que cal complir el «manteniment d'una distància mínima de seguretat de dos metres o establint mesures alternatives de protecció física, d'higiene de mans i etiqueta respiratòria».

D'altra banda, dins de les diferents normes per obrir bars i restaurants durant les fases 0 i 1, coincideix que estan autoritzades les reunions a les terrasses de fins a un màxim de deu persones per taula o grup de taules. Les establertes per a això «hauran de ser acords al nombre de persones, permetent que es respecti la distància mínima de seguretat interpersonal», diu el BOE.


Comentaris

envia el comentari