Primer pla de Jofre Juané a l'espai d''El Tiempo' de TV3 el 28/09/2023

L'alerta de Jofre Janué, de TV3, que preocupa (i molt): «No havia passat mai»

La situació meteorològica és preocupant

Jofre Janué, home del temps de TV3, va parlar aquest dijous a la nit sobre un problema que preocupa, i molt. El meteoròleg va ser l'encarregat de l'espai de 'El Temps' al 'Telenotícies Vespre' d'aquest dijous 28 de setembre i va alertar sobre una cosa preocupant.

Però abans d'endinsar-nos-hi, Janué va parlar sobre la predicció meteorològica dels pròxims dies a Catalunya. «És habitual que per Sant Miquel les temperatures quedin una mica per sobre del que seria normal per a l'època, però la veritat és que tenim un estiu que va més enllà», començava.

Pel que fa a aquest divendres, cal destacar l'augment de les temperatures. «De fet, esperem novament valors de 32 i 33 graus a les comarques de Ponent», explicava Janué. Així que aquest divendres 29 de setembre s'espera sol generalitzat a tot el territori català.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Preocupació pel que està passant

Jofre Janué parlava sobre com estan d'elevades les temperatures a tot el continent Europeu. «Avui s'ha fet públic aquest informe que indica que les glaceres de Suïssa, aquests dos últims anys no havia passat mai, han perdut un 10% de l'extensió de gel», sentenciava.

Imatge de les glaceres de Suïssa
La situació de les glaceres Suïsses és molt preocupant. | TV3

Arran d'això, el meteoròleg parlava d'una situació rècord a Suïssa, que és molt preocupant. El canvi climàtic està provocant fets meteorològics insòlits. A més, també està afectant les temperatures, ja que estan sent més altes del que és habitual per a l'època de l'any.

«Les temperatures tocaran sostre»

Pel que fa a aquest cap de setmana i principis de la setmana que ve, «les temperatures tocaran sostre». Així ho afirmava Janué. «Pendents de diumenge i dilluns amb l'arribada d'octubre, que el termòmetre no arribés a tocar els 35 graus perquè si ho fes seria un rècord mai aconseguit», deia.

A partir de dilluns i al llarg de la setmana que ve tot apunta que les temperatures aniran baixant gradualment. «Potser sí que al llarg de la setmana, els termòmetres es van desinflant una mica amb l'arribada d'alguns núvols prims», acabava Jofre Janué.

Així doncs, ens espera un cap de setmana d'estiu, on podrem gaudir dels darrers banys a la platja de la temporada.