Alerta per l'arribada massiva a Europa de joguines xineses tòxiques molt perilloses pels nens

L'Oficina de Medi Ambient ha bloquejat l'entrada desenes de milions d'unitats de 248 models

Fins a 4 països han detectat altes dades de toxicitat en els controls fets a les duanes  | Cedida

Quan tot just molts pares estan pensant que regalar als seus fills pel Nadal, l'Oficina de Medi Ambient Europea (EEB) ha emès una alerta sobre l'arribada massiva al continent d'una sèrie de joguines, procedents majoritàriament de la Xina, considerades altament tòxiques.

Les autoritats de la Unió haurien bloquejat i prohibit la venda d'almenys 248 models, que suposarien desenes de milions d'unitats. Fins a quatre països han detectat en els seus controls duaners la presència d'aquestes joguines, 228 (el 92%) de les quals es consideren que tenen un «risc greu».  A més, en més de la meitat, 127, s'ha detectat ftalats, un additiu plàstic considerat perillós. 

Un alt risc per nens i adolescents

Algunes de les joguines que contenen els ftalats són un kit de metges bloquejat a Polònia, un set de química trobat a França o una màscara localitzada a Alemanya, que estava feta fins a un 43% d'aquest material. 

L'EEB adverteix que aquesta mena de plàstics té uns efectes greus en nens. Els principals problemes de salut que poden provocar són: trastorns de reproducció, un retard per arribar a la pubertat i un gran nombre de trastorns de conducta.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari