Alerta sanitària pel perill d'un popular producte venut als supermercats

Pels consumidors no intolerants no suposaria cap risc

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha recomanat als consumidors amb al·lèrgia o intolerància al gluten que no consumeixin hamburgueses de carn de boví Abebrdeen angus amb vi negre i herbes de la marca Waitrose. Aquest producte es pot trobar en establiments espanyols i, segons l'agència sanitària, té un alt contingut en gluten sense declarar en l'etiquetatge.

L'AESAN va tenir coneixement d'aquest fet a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea, en una alerta que primer va ser traslladada a les autoritats sanitàries del Regne Unit. El Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació va procedir a alertar a les autoritats de la Comunitat Valenciana, on havia estat distribuït el producte.

Sense risc pels no intolerants al gluten

Les hamburgueses angus deuen el seu nom a la raça de vaques Aberdeen angus, autòctones de la localitat escocesa d'Angus, la carn de la qual s'empra per a elaborar productes prèmium amb un preu més elevat en el mercat. De moment, la companyia britànica Waitrose and partners ha procedit a retirar el lot de la seva pàgina web. Finalment, l'AESAN destaca que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per als consumidors que no són intolerants al gluten.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari