Anna Cristeto, la nova directora d''El Periódico de Catalunya'

L'actual delegada d'Europa Press a Catalunya substituirà Enric Hernández

Anna Cristeto substituirà a Enric Hernàndez al davant d''El Periódico de Catalunya'
Anna Cristeto substituirà a Enric Hernàndez al davant d''El Periódico de Catalunya' | Cedida

Arriba el primer moviment de peces al rotatiu després de la venda del Grup Zeta. La fins ara delegada d'Europa Press a Catalunya, Anna Cristeto, substituirà Enric Hernández a la direcció d''El Periódico'. Cristeto arriba al rotatiu barceloní setmanes després que el Grup Zeta segellés la venda a Prensa Ibérica.

De delegada d'Europa Press a Catalunya a directora d''El Periódico'

Cristeto ha estat des del 2011 la delegada d'Europa Press a Catalunya, on també va ser la redactora cap d'Economia, Tribunals i Successos. Prèviament havia estat a 'Expansión', 'La Vanguardia' o 'La Gaceta de los Negocios', entre d'altres, com a especialista en informació econòmica i empresarial.

La periodista gironina és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un curs de postgrau en comunicació empresarial per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). També va cursar el 2014 el Programa de Desenvolupament Directiui (PDD) del IESE Business School.

El Grup Zeta en mans de Prensa Ibérica

La venda d''El Periódico' es va allargar durant mesos i també hi havia optat el grup Mediapro, tot i que finalment va ser Prensa Ibérica qui va aconseguir l'objectiu. El 18 d'abril es feia públic que el Grup Zeta havia firmat la seva venda a Prensa Ibérica. Culminava així un llarg procés que canviava la propietat de capçaleres històriques com 'El Periódico' o 'Sport'. L'adquisició dels dos diaris catalans reforça el posicionament de Prensa Ibérica a Catalunya, on ja edita el 'Diari de Girona', 'Regió7' i el setmanari Empordà.

'El Periódico de Aragón', 'El Periódico de Extremadura', 'La Crónica de Badajoz', 'Córdoba', 'Mediterráneo' i 'La Grada' s'incorporen també a Prensa Ibérica, que comptava fins ara amb una xarxa de 17 diaris regionals i locals, en nou comunitats autònomes, com 'La Nueva España', 'Faro de Vigo', 'La Provincia', 'Levante-EMV' o 'Información'. Prensa Ibérica té un milió i mig de lectors diaris en paper (EGM) i més de 150.000 exemplars diaris (OJD).

Grup Zeta: sis diaris i una desena de revistes

Per la seva part, el Grup Zeta, edita sis diaris d'àmbit nacional i regional i més d'una desena de revistes, si bé el gener de 2018 va tancar dues de les seves capçaleres més històriques: 'Tiempo' i 'Interviú'. El 2017 va vendre l'editorial de llibres Edicions B al grup editorial Penguin Random House i ha realitzat diversos Expedients Reguladors de Feina. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari