La Portaveu del Govern, Patrícia Plaja, parlant des d'un faristol de la Generalitat

El Govern anuncia per sorpresa que imposa el toc de queda en 3 nous municipis

Finalment seran 161 els municipis catalans afectats pel confinament nocturn decretat pel Govern

Anunci sorpresa del Govern de la Generalitat. La Portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, ha informat aquest dijous, dia 15 de juliol, que el toc de queda anunciat ahir per Pere Aragonès s'amplia a tres municipis més. Així doncs, finalment seran 161 els municipis afectats pel confinament nocturn que vol aplicar el Govern.

Els municipis que s'afegeixen als 158 previstos inicialment són tres. Estem parlant d'Altafulla (Tarragonès - Baix Gaià), Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) i Caldes d’Estrach (Maresme). Així doncs, aquestes 3 localitats hauran de complir amb el toc de queda, igual que les 158 anunciades ahir, sempre que el TSJC no tombi la proposta del Govern.

La Portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, també ha explicat que la llista definitiva de municipis afectats pel toc de queda serà publicada DOGC. Això sí, no sortirà fins que la justícia, mitjançant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya doni llum verda a les intencions del Govern. Pots consultar el llistat de poblacions afectades pel toc de queda aquí

Tremp demana un confinament comarcal

Abans de fer-se públic l'anunci del toc de queda a bona part de Catalunya, diverses poblacions catalanes ja havien demanat aquesta mesura. Estem parlant de localitats destacades com Badalona, Sant Cugat i també la capital catalana: Barcelona

Ara, amb el toc de queda decretat a partir d'aquest cap de setmana, les peticions dels municipis al Govern no s'aturen. I és que n'hi ha que veuen insuficient el toc de queda municipal i demanen que passi a ser comarcal en alguns casos. És el cas de l'alcaldessa de Tremp (Pallars Jussà), Maria Pilar Cases, d'Esquerra.

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, veu bé l'aplicació del toc de queda al municipi perquè creu que s'havien de prendre mesures excepcionals davant l'augment de casos de Covid-19. Cases, però, considera que aquest confinament nocturn queda curt i que s'hauria d'aplicar comarcalment.

L'alcaldessa ha argumentat que els joves de Tremp només s'hauran de desplaçar al municipi veí de Talarn. Allí no hi haurà toc de queda i no es disposa de policia municipal per evitar aglomeracions. 

La cinquena onada no s'atura

La situació de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya continua sent delicada. Seguint la tendència dels últims dies, en les últimes 24 hores s'ha pogut constatar que els nous contagis continuen disparats, així com la pressió assistencial als hospitals catalans. 

També augmenta el número de morts relacionades amb el coronavirus, mentre que l'Rt o velocitat de propagació i el risc de rebrot, baixen. Tot i això, el 19,30% de les proves realitzades l'última setmana, han donat positiu.