YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les autoritats alerten d'una segona onada de casos per coronavirus si la població segueix comportant-se així

Imatge d'una terrassa de Lleida
Ceuta podria rebaixar-se a la fase 0 | Catalunya Diari

En les últimes hores les autoritats sanitàries han advertit a la població sobre el risc que comporta la desescalada: la relaxació de les mesures preventives d'higiene i distanciament social ja estan comportant petits repunts locals que podrien marcar l'inici d'una segona onada de virus.

Qualsevol petit brot està sota completa vigilància de les autoritats per evitar l'inici d'una cadena d'infeccions que podria provocar novament l'expansió sense control de la pandèmia. A Espanya ja hem tingut diversos casos alarmants en algunes províncies, i és per això que s'ha de recordar la importància de seguir mantenint i complint les normes establertes. Fins i tot algunes zones han vist retardat el seu avanç en el pla de desescalada a conseqüència d'aquests petits repunts.

Situacions preocupants a Múrcia, Lleida i Ceuta

El primer d'ells es va produir a Totana, a Múrcia, on s'ha aïllat a 50 persones i ha provocat que la localitat es quedi enrere en la desescalada respecte a la resta de la regió. La situació de la província de Lleida també ha estat preocupant en els últims dies, després d'una festa privada celebrada a la discoteca en un polígon de la capital. Això ha provocat que s'hagin de mantenir en fase 1. 

No obstant això, el cas més greu fins ara s'ha viscut a Ceuta, que ha vist créixer els seus contagis en els últims dies a causa de les actituds irresponsables d'una part de la població. El conseller de salut de Ceuta ha advertit que reforçarà la vigilància per denunciar aquelles accions que incompleixin la normativa sanitària i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, no ha descartat el retorn de la ciutat a la fase 0 si la situació continua empitjorant.

Repunts en països asiàtics que ja havien superat la pandèmia

Corea de Sud va ser un dels països que millor va frenar la pandèmia a través d'un sistema de rastreig de contactes i l'ús obligatori de la mascareta. No obstant això, s'han produït dos rebrots que han fet que el país asiàtic hagi tornat a clausurar bars, clubs i discoteques després que un sol home contagiés a desenes de persones durant una nit, així com el tancament de centres logístics i més de 200 escoles. 

A la Xina la pandèmia està més controlada, però després d'un nou rebrot a nord de país, el Govern va decidir posar en quarantena el 19 de maig a la ciutat de Shulan.

Europa també empitjora: Alemanya i Itàlia pateixen repunts

Tot i que la situació a Alemanya mai va arribar a ser tan greu com a Espanya o Itàlia, diversos rebrots han fet que centenars de persones hagin estat posades en aïllament. El primer brot va tenir com a epicentre un escorxador, el segon una missa i el tercer una festa privada.

A Itàlia, de moment, les autoritats no han pres cap mesura de prevenció abans dels petits repunts que s'han viscut al país. Tot i això, es pot remarcar que la tendència a Europa i Àsia dels casos actius de Covid-19 és descendent.

La cap de Departament de Malalties Emergents de l'OMS, Maria Van Kerkhove, advertia que la Covid-19 «segueix aquí sense importar la temperatura», tal com podem veure a la virulència de la pandèmia al Brasil malgrat el seu bon clima.


Comentaris

envia el comentari