Imatge d'una persona amb un paraigües a la mà sota la pluja.

Avís de l'AEMET sobre les pluges del cap de setmana a Catalunya: on seran pitjors

L'AEMET alerta de pluges intenses aquest cap de setmana a Catalunya

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha alertat d'un canvi de temps de cara a aquest cap de setmana. Serà general a tot Espanya. I Catalunya no se salvarà de les precipitacions.

L'AEMET ha llançat un avís per a aquests propers dies. En concret, els episodis de fortes pluges començaran aquest divendres i continuaran durant el cap de setmana.

Ahir van aclarir que les pluges «faran acte de presència a gairebé qualsevol punt del territori». A més, van afegir que seran «localment fortes a l'àrea mediterrània».

Un home travessant el carrer enmig d'una tempesta i amb cotxes darrere
L'AEMET pronostica pluges intenses a Catalunya aquest cap de setmana. | Europa Press

L'AEMET alerta de fortes pluges a partir de divendres

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha llançat un avís per als propers dies. Durant el cap de setmana Catalunya podria viure un episodi de pluges intenses. Divendres és la jornada més plujosa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

«Precipitació acumulada prevista pel model de l'@ECMWF per als propers tres dies (divendres, dissabte i diumenge): seran generalitzades i amb acumulacions importants; podran ser en forma de ruixats acompanyats de tempesta, de forta intensitat i cops forts de vent», així ho ha informat l'AEMET a través de Twitter.

Muntatge amb el mapa de Catalunya de l'AEMET del temps el divendres, 14 d'agost del 2023.
L'AEMET pronostica pluges intenses a Catalunya aquest divendres, 15 de setembre. | AEMET

L'AEMET ha posat el focus aquest divendres, 15 de setembre. Serà el dia amb més precipitacions a gran part del territori català. L'AEMET ha llançat tres avisos per pluges de forta intensitat al prelitoral i el litoral de Barcelona, a Tarragona i Girona.

A partir del matí apareixeran les primeres pluges a les comarques de Tarragona. Precipitacions que aniran avançant de sud a nord i s'intensificaran a partir del migdia.

«Atenció a les precipitacions demà. Pluges i tempestes al litoral i prelitoral, desplaçant-se de sud a nord durant la jornada, sent fortes o molt fortes, així com localment persistents. A la resta no es descarten de manera més feble i dispersa», informa el compte de l'AEMET a Catalunya.

A comarques de la costa de Catalunya podran ser localment fortes, amb tempestes en alguns punts del litoral i prelitoral. És el cas del Maresme, la Selva, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Camp, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre.

Dissabte i diumenge, més precipitacions

De cara a dissabte, les pluges estaran presents de matinada. I aniran desapareixent al llarg del dia, en què predominarà el sol a bona part del territori.

Muntatge amb la captura del mapa de Catalunya de l'AEMET per a aquest dissabte, 16 de setembre de 2023
El dissabte les pluges no estaran tan presents a Catalunya com divendres. | AEMET

No obstant això, el cel estarà ennuvolat, i amb xàfecs i tempestes ocasionals al terç nord. L'AEMET ha activat un avís de pluges intenses a Girona.

Podrien caure algunes precipitacions importants al prelitoral de Girona. Especialment a l'Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Garrotxa i Pla de l'Estany.

Muntatge de la captura del mapa de Catalunya de l'AEMET pel diumenge, 17 de setembre del 2023 al matí.
Durant el diumenge, les pluges es reduiran a gran part de Catalunya- | AEMET

De cara a diumenge, el cel estarà més clar. Tot i això, encara predominaran en algunes zones les pluges. Especialment, amb ruixats i tempestes a l'interior i als Pirineus.