Primer pla de Dani Ramírez a l'espai d''El Temps' de TV3

L'avís de Dani Ramírez, de TV3, sobre el que passarà aquesta setmana: «Va molt embalat»

Viurem un final de setembre poc habitual per l'època de l'any

Aquest dissabte 23 de setembre, vam deixar enrere l'estiu i vam donar la benvinguda a la tardor. D'aquesta manera, amb l'etapa de vacances tancada, hem de tornar a la rutina. Tornar a l'escola i la feina, als bons hàbits alimentaris i a fer esport. Tot i això, el temps també hauria de canviar.

És cert que fa uns mesos que el temps fa de les seves. El canvi climàtic està provocant fets meteorològics insòlits a què no estem acostumats. A més, també està afectant les temperatures, ja que estan sent més altes del que és habitual per a l'època de l'any.

L'avís de Dani Ramírez de TV3

Aquest cap de setmana, a l'espai d''El Temps' de TV3, Dani Ramírez, meteoròleg de la cadena, va explicar què passaria aquesta setmana. I és que, segons sembla, aquest final de setembre serà força estiuenc. Tot fa pensar que caldrà esperar una mica per fer el canvi d'armari.

«Aquesta serà la constant dels propers dies. Aquest ambient pràcticament estiuenc de dia i una mica de tardor de nit, però cada dia menys perquè també pujarà la temperatura mínima», començava explicant Dani Ramírez a l'audiència de la cadena pública catalana.

En un moment de la seva emissió, Ramírez va fer referència a l'augment de les temperatures que ens trobarem aquesta setmana. De fet, les paraules van cridar molt l'atenció, ja que va afirmar que les temperatures anirien pujant de manera molt ràpida.

«Dèiem que avui potser en fèiem 29, les més altes, i demà ja 30. Doncs avui ja n'hem tingut 30, demà 31, 32, 33 i dimarts i dimecres. Això va molt embalat», assegurava l'home del temps. Unes dades que no serien gens habituals per a un final de setembre.

Primer plànol de Dani Ramírez, meteoròleg de TV3
Ramírez va afirmar que no plourà aquesta setmana. | TV3

Arriba una bombolla calenta a Catalunya

Així doncs, tot apunta que les pluges seran inexistents a Catalunya durant el que queda de setembre. «Veurem. Fa la impressió que ja no plourà gaire el que queda del setembre. Farem el balanç, però de moment, fins avui, ha plogut molt al sud», afirmava.

Segons va explicar, a partir d'aquest dilluns i especialment dimarts i dimecres, arribarà a Catalunya una bombolla calenta des del nord d'Àfrica. «Les temperatures seran sis graus per sobre de la mitjana. Per tant, canvia molt el panorama. Puja la calor, no ve pluja, sequera i ambient d'estiu», va concloure Dani Ramírez.