El meteoròleg Francesc Mauri al 'Zona Franca' de Danae Boronat

Avís de Francesc Mauri per aquest cap de setmana: «Serà molt mogut»

Aquest cap de setmana el temps també serà inestable

El temporal no s'atura i la inestabilitat no marxa. Des de fa unes setmanes l'aparició de dues DANA ha provocat una situació de ruixats generalitzats que apareixen i desapareixen. Des de dimecres, els ruixats han retornat a Catalunya. Tal com ja va alertar Tomàs Molina, la inestabilitat meteorològica és present a Catalunya.

L'expert en meteorologia, Francesc Mauri, ha alertat de la inestabilitat que hi haurà al territori durant aquest cap de setmana. Un temps que serà molt mogut, segons l'expert. «Tindrem un cap de setmana de ruixats i tempestes, sobretot de tarda, al Pirineu i Prepirineu», ha indicat a través del seu podcast, MeteoMauri.  

Avui, dissabte 3 de juny, ruixats i tempestes, sobretot de tarda

La previsió general per aquest cap de setmana és de ruixats i tempestes de tarda, però amb matins assolellats. La presència dels ruixats, però, no serà igual a tots els punts de Catalunya, sinó que aquests, es deixaran veure, sobretot, a les comarques interiors de la Catalunya Central.

La previsió per aquest matí de dissabte 3 de juny és de sol i pluja. El matí, serà assolellat a tota la costa, on s'espera que la jornada sigui tranquil·la. A les comarques de Lleida, el matí, també serà de sol i núvol, igual que al Pirineu. Aquests núvols aniran creixent durant el matí i descarregaran a la tarda, on s'esperen pluges a la meitat del país. 

Les pluges també tindran protagonisme dissabte al matí. S'esperen xàfecs a partir de mig matí al Prepirineu, al prelitoral i a les zones properes. Concretament, estaran en alerta per pluja de perill moderat les comarques del Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà, Pla de l'Estany, Gironès, Selva, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages, Moianès, i Osona.

Mapa de la previsió meteorològica de dissabte 3 de juny al matí Catalunya
Les comarques de Girona estaran en alerta per perill moderat de pluges durant el matí de dissabte 3 de juny. | Meteocat

A la tarda aquests xàfecs s'estendran cap a més punts del territori. S'espera que plogui a gairebé la meitat de Catalunya, la costa, però continuarà intacte. L'alerta per perill de pluges moderades també s'estendrà i afectarà a més comarques que al matí. Afectarà Girona, gairebé, a tot Lleida, i a alguns punts de les comarques de Barcelona

Concretament, se sumaran a l'alerta groga: el Segrià, les Garrigues, l'Urgell, la Noguera, Segarra, l'Anoia, el Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, i el Pallars Jussà

Mapa de la previsió meteorològica de dissabte 3 de juny a la tarda a Catalunya
Durant la tarda de dissabte més de 20 comarques estaran en alerta groga per pluges. | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, la màxima serà de 27ºC a Lleida, mentre que a la resta del territori se situaran entorn dels 20ºC.

Diumenge sol, però també pluja

La previsió meteorològica d'aquest diumenge 4 de juny serà gairebé idèntica a dissabte, però sense alerta per fortes pluges. Durant el matí, hi haurà estones de sol a gairebé tot Catalunya, encara que al Ripollès, al Solsonès, al Vallès Oriental i a la Conca de Barberà apareixeran petits xàfecs.

Mapa de la previsió meteorològica de diumenge 4 de juny al matí a Catalunya
El matí de diumenge serà protagonitzat pel sol gairebé a tot Catalunya. | Meteocat

La dinàmica de la tarda serà molt diferent. Si bé el sol protagonitzarà el matí, la tarda la protagonitzarà la pluja. Les nuvolades del matí aniran creixent i descarregaran en diversos punts de Catalunya. S'espera que plogui a totes les províncies i, seguint la línia del cap de setmana, la costa continuarà intacta. 

On s'espera que plogui més és a la Catalunya Central, on s'espera que les pluges vagin acompanyades de tempesta i localment de calamarsa i, fins i tot, pedra. Encara que la quantitat de pluja serà molt poc abundant a la resta del territori, a la Catalunya Central seran abundants. S'espera que caiguin més de 20 mm. 

Mapa de la previsió meteorològica de diumenge 4 de juny a la tarda Catalunya
La tarda de diumenge anirà acompanyada de fortes precipitacions a la Catalunya Central. | Meteocat

Quant a temperatura s'espera que aquesta sigui molt semblant a la de dissabte. S'espera que se situïn entorn dels 20ºC a tot el país. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!