Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons duna persona amb un telèfon mòbil al carrer i una altra imatge dalgunes opcions dun telèfon mòbil amb alguns interrogants davant

El Banco Santander envia un missatge urgent als seus clients després del que ha passat

Per aquestes raons ens recomanen sempre estar atents a correus sospitosos

Una recent alerta de ciberseguretat ha posat en perill el Banco Santander. La startup CyberRescue, especialitzada en monitoritzar les activitats de ciberdelinqüents, ha detectat una nova estafa de pesca dirigida contra els clients del banc. Els experts han advertit que aquest atac podria tenir conseqüències greus per a les víctimes.

Els clients del Banco Santander a Polònia han començat a rebre correus electrònics fraudulents que simulen ser del propi banc. En aquests correus, se'ls informa sobre suposades activitats sospitoses als comptes i se'ls sol·licita una verificació urgent per evitar el bloqueig dels seus fons. El missatge inclou un enllaç que, en ser clicat, redirigeix a una pàgina web falsificada.

Tot i que els fets han passat en un altre país, és una estafa comuna que també passa a Espanya.

Muntatge fotogràfic entre un policia i una imatge d'una estafa d'internet
Les estafes on-line en comptes bancaris estan disparant-se | Hirurg, @mossos, Twitter

El parany a l'enllaç

CyberRescue ha explicat que aquesta pàgina web falsificada es presenta com una finestra d'inici de sessió del Banco Santander. Aquesta hi seria dissenyada específicament per robar les credencials dels usuaris. Quan la víctima ingressa la contrasenya i el codi d'autenticació bancària, els estafadors obtenen accés complet al compte bancari.

És fonamental mantenir sempre l'alerta quan es rebi un missatge del banc. Aquest tipus d'atacs de pesca són cada vegada més comuns, per la qual cosa qualsevol notificació del banc hauria de ser qüestionada. Especialment si són sobre la necessitat de verificar el compte o el bloqueig de fons.

Per protegir-se d'aquests atacs, el Banco Santander recomana:

1. Verificar el remitent del correu per assegurar-se que sigui legítim.

2. No fer clic a enllaços sospitosos

3. No proporcioneu dades d'inici de sessió en pàgines web a les quals s'hagi accedit a través de correus electrònics.

4. Contactar amb el banc directament davant de qualsevol dubte.

Aquest tipus d'estafes poden tenir conseqüències devastadores per als usuaris afectats, incloent-hi la pèrdua de fons i l'exposició d'informació personal. És crucial que els clients del Banco Santander, i en general qualsevol usuari de serveis bancaris en línia, prenguin mesures preventives per protegir-se d'aquests atacs.

S'espera que el Banco Santander prengui mesures per informar i protegir els seus clients davant d'aquest tipus de fraus. Les institucions financeres solen actualitzar regularment els seus protocols de seguretat i alertar els clients sobre possibles amenaces.

És important estar sempre alerta i prendre precaucions addicionals en manejar informació bancària en línia. Mantenir-se informat i seguir les recomanacions de seguretat és la millor defensa contra aquests atacs. Que per desgràcia, cada vegada són més sofisticats.