Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Caixabank amb retallades de diners i un jubilat

CaixaBank avança la paga extra d'estiu: Quan la cobraré?

Tots els pensionistes que tinguin compte a CaixaBank podran gaudir abans de la tan esperada paga d'estiu

Al juny molts pensionistes esperen amb ànsies la paga extra d'estiu, una prestació que estableix la Llei de l'Estatut dels Treballadors. Aquest any, CaixaBank s'avança i serà una de les primeres entitats a abonar aquesta paga extraordinària.

La Seguretat Social paga les pensions entre el dia 1 i el 4 de cada mes, però l'ingrés efectiu depèn de cada entitat bancària. Habitualment, molts bancs avancen el pagament el dia 25 del mes anterior.

Això ha generat la falsa creença que la Seguretat Social paga les pensions aquell dia. En realitat són els bancs els que anticipen el pagament als clients.

Avançament de la Paga Extra per CaixaBank

CaixaBank ha decidit avançar tant la mensualitat ordinària del juny com la paga extra d'estiu al dilluns 24 de juny. D'aquesta manera, els pensionistes que són clients de CaixaBank rebran la paga doble en aquesta data. Això és un dia abans que la majoria dels bancs.

Les pensions contributives que rebran la paga extra d'estiu inclouen les pensions de jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i pensions a favor de familiars. Per a aquests pensionistes, la paga extra d'estiu suposa un ingrés crucial.

Una dona fa càlculs amb una llibreta i una calculadora, amb un cercle on es veuen diversos bitllets
Molts pensionistes agraeixen l'ingrés extra de la paga d'estiu | Studioroman, Getty Images

A Espanya, les pensions es divideixen en 14 pagues anuals: 12 corresponents a les mensualitats ordinàries i 2 pagues extraordinàries al juny i al novembre. Els pensionistes que reben una pensió per accident laboral o malaltia professional no rebran una paga extra al juny. Aquestes estan prorratejades a les mensualitats ordinàries.

Quantia de la Paga Extra

La paga extraordinària és equivalent a una mensualitat normal de la pensió, sempre que s'hagi tingut dret a la pensió els sis mesos anteriors al cobrament. Per exemple, si un pensionista de CaixaBank rep habitualment una pensió de 1.200 euros mensuals, la paga extraordinària també serà de 1.200 euros. Així, el 24 de juny aquest pensionista rebrà un total de 2.400 euros.

CaixaBank s'avança aquest any i abona la paga extra d'estiu el 24 de juny, beneficiant els pensionistes amb un ingrés anticipat que pot ser crucial. Aquest moviment s'uneix a les pràctiques d'altres entitats que busquen oferir beneficis addicionals als clients, assegurant que puguin gaudir de les pagues extraordinàries amb antelació.

Calendari de pagament de pensions al juny

Les dates de pagament de les pensions de juny confirmades per diferents entitats bancàries són les següents:

- Bankinter: divendres 21 de juny.

- CaixaBank i Santander: dilluns 24 de juny.

- Unicaja Banc: dimarts 25 de juny.

- BBVA: dimarts 25 de juny.

- Banc Sabadell: dimarts 25 de juny.

- Ibercaja: dimarts 25 de juny.

- ING: dimarts 25 de juny.

- Abanca: dimarts 25 de juny.

- Laboral Kutxa: dimarts 25 de juny.

- EVO Banc: dijous 27 de juny.

- Pibank: dilluns 1 de juliol.