Bandai Namco s'estableix a Barcelona

Bandai Namco estableix una empresa de desenvolupament de jocs de mòbil a Barcelona

El grup japonès ha seleccionat la capital catalana perquè ofereix el millor talent en sectors innovadors

El grup japonès Bandai Namco Entertainment, especialitzat en la creació i comercialització de videojocs, ha triat Barcelona per establir-hi una nova empresa dedicada al desenvolupament de videojocs per al mòbil i a la comercialització de la seva activitat al mercat occidental, segons ha informat el Departament d'Empresa i Coneixement.

El projecte ha comptat amb el suport d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del mateix departament del Govern. L'empresa ha triat Barcelona  perquè «és un hub per al desenvolupament internacional de videojocs i un pol d'atracció del millor talent que ofereix la indústria mòbil», segons ha indicat el CEO de l'empresa a Europa, Naoki Katashima.

Les empreses japoneses escullen Catalunya

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que la inversió de Bandai Namco posa de manifest el «compromís» de les empreses japoneses amb Catalunya, on ja hi ha més de 254 empreses  d'aquest origen. «Catalunya té sempre la porta oberta al talent, i això es demostra especialment en sectors tan innovadors com els dels videojocs i la indústria mòbil», ha subratllat Chacón.

Sota el nom  Bandai Namco Mobile, la nova empresa començarà a operar completament a Barcelona a principis del 2020. El grup japonès és conegut per haver desenvolupat videojocs com 'Pac-man', 'Tekken' o 'Dragon Ball Z'. Amb seu a Tòquio,  el grup Bandai Namco agrupa 88 empreses i compta globalment amb més de 8.300 treballadors arreu del món.

Segons dades de l'Institut Català de les Empreses Culturals que aporta el Departament d'Empresa i Coneixement, el sector dels videojocs a Catalunya engloba actualment 140 empreses que facturen de manera agrupada 364 milions d'euros i donen feina a prop de 3.000 treballadors.

També et pot interessar...