tgn

Es manté la bandera vermella a 12 platges del Barcelonès i el Maresme aquest dijous

La causa de la prohibició al bany a tantes platges és la mala qualitat de l’aigua després dels aiguats i els sediments que van baixar per les rieres dimarts. 26 platges tenen bandera groga

ACTUALITZACIÓ 29/08/19 | 11:50h  

Aquest dijous segueix l'estat deficient de l'aigua de les platges de la costade Barcelona  després dels forts aiguats del dimarts que van provocar que ahir dimecres hi haguéssin  fins a 21 platges amb banderes vermelles. 48 hores després de les tempestes, l’aigua continua tèrbola i, segons informa Protecció Civil, a 12 platges de les comarques del Barcelonès i al Maresme hi continua prohibit el bany. A més, 26 platges més tenen hissades  la bandera groga, que alerta de l’estat perillós de l’aigua.

Concretament, hi ha  banderes vermelles hissades a totes les platges de Badalona i Montgat,  mentre que les de Barcelona ciutat, Sant Adrià de Besòs i gran part de les del Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Mataró i sud de Sant Andreu de Llavaneres  llueixen la bandera groga. La resta de zones de bany de la costa catalana gaudeixen d'un dia de platja amb banderes verdes.

El motiu d’aquesta prohibició malgrat la bonança meteorològica del dijous és que l’aigua costanera no té la qualitat suficient per a poder-hi nadar, després de les fortes pluges i rierades de dimarts, i és un risc per a la salut entrar en contacte amb ella. Els aiguats torrencials van fer baixar les rieres a tota aquesta zona, arrossegant fins al mar la brutícia i sediments presents en aquests punts, que abans de les pluges estaven totalment secs des de feia força dies. És un fenomen típic a casa nostra en episodis de fortes tempestes d'estiu a les platges. 

També et pot interessar: