L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou

El Barça no es fa enrere i manté les eleccions el dia 7 de març

El Barça veu molt complicada la logística del vot per correu i acorda mantenir les eleccions el dia 7 de març

Ja hi ha veredicte: les eleccions a Can Barça es mantenen per al 7 de març. El president de la Junta Gestora del FC Barcelona, Carles Tusquets, s'ha reunit aquest dimecres amb els tres candidats a la presidència del club (Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa) i han arribat a la conclusió que avançar els comicis és complicat per la logística de vot. La notícia l'ha avançat 'Rac1', sobre unes eleccions on els socis blaugranes podran votar per correu per primera vegada a la història. 

En un primer moment, els comicis s'havien de celebrar el 24 de gener. En una trobada entre representants del Procicat i del FC Barcelona, es va decidir ajornar la cita electoral per culpa de la situació d'emergència que viu el país a conseqüència de la tercera onada del coronavirus. A més, segons van admetre les autoritats, anar a votar a les eleccions blaugranes no eximia els socis de les restriccions de mobilitat imposades actualment a Catalunya, fet que deixava dret a vot a molts associats culers.

Amb l'ajornament, es va fixar el 7 de març com la data més probable per poder celebrar finalment els comicis. Aquest dimecres, però, el govern va aprovar un decret llei per sorpresa que donava llum verda per utilitzar el vot per correu en les eleccions a les diferents entitats esportives del país. Aquest decret, doncs, tornava a posar sobre la taula la possibilitat d'avançar les eleccions del Barça i no esperar-se fins al dia 7 del tercer mes de l'any.

Per a aquest motiu, el president de la Junta Gestora blaugrana, Carles Tusquets, s'ha reunit aquest dimecres amb els tres candidats a la presidència per acabar de decidir la data final de les eleccions. Tot i la possibilitat de moure els comicis al febrer, la logística del vot per correu ha obligat a totes les parts a acceptar la data del 7 de març.

El possible fitxatge d'Èric Garcia, també sobre la taula

Aquest no ha estat l'única qüestió que s'ha tractat a la reunió entre Tusquets i els candidats a la presidència. Una altra de les patates calentes que actualment té entre les mans el president de la Junta Gestora és la possibilitat de fitxar Èric Garcia, defensa central del Manchester City. El futbolista català acaba contracte aquesta temporada i té tots els números per acabar vestint de blaugrana. El dilema, però, era si la incorporació s'havia de realitzar aquest gener (que permetria al jugador posar-se immediatament a les ordres de Koeman, però tindria un cost pel club de 5 milions d'euros) o al final d'aquest curs (que permetrà al Barça incorporar-lo a cost zero, tot i no poder comptar amb ell fins a la temporada vinent).

Tot i que Ronald Koeman ha format part de la reunió entre Tusquets, Laporta, Font i Freixa per mirar de convèncer-los d'incorporar Garcia immediatament, finalment no serà així. Això sí, tot indica que s'ha arribat a un acord entre les parts perquè el club negociï ja el seu fitxatge de cara al juny i així no comprometre encara més la delicada situació econòmica del club.