Barcelona es blinda davant un nou decret del Govern per regular els pisos turístics

Reclamen una reunió urgent per parlar de la normativa que regularà les habitacions turístiques

Habitaci amb un llit
Les habitacions de lloguer són al·legals ara mateix a Barcelona | Unsplash

La comissió de govern d'Ada cola i Jaume collboni de l'Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre la comunicació de nous pisos turístics durant un any per blindar-se davant d'un decret que prepara la Generalitat que regularà les habitacions turístiques. La tinent d'alcaldia Janet Sanz ha reclamat a la consellera Carme Chacón una reunió urgent per parlar d'aquesta nova normativa.

Reclamen que les competències dels pisos turístics són de l'Ajuntament

«Volem deixar clar a la Generalitat que les competències respecte a quants pisos turístics i habitacions té Barcelona és nostra. No pot ser que s'estigui parlant aquest reglament sense la veu de l'Ajuntament», s'ha queixat. De fet, Sanz ha remarcat que el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEAUT) ja preveu que no es puguin obrir més pisos turístics a la ciutat, i continua vigent malgrat diversos recursos judicials.

«Això d'ara és un reforçament de la normativa, ho fem preventivament. El PEUAT —el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics de l'Ajuntament de Barcelona que regula la implantació d'establiments turístics—, continua vigent però ens blindem per a futuribles que en poques setmanes estan per venir», ha continuat Sanz, que ha recordat que les habitacions turístiques ara mateix són al·legals, bàsicament perquè no estan regulades.

La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme ha apuntat que l'últim que volen és que després de tota la feina d'inspecció que ha fet l'Ajuntament contra els pisos turístics il·legals «ara s'obri una porta del darrere» que deixi el consistori «sense cap tipus de competència».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari