URGENT

🚔 Fortes càrregues dels Mossos en una manifestació que ha acabat en aldarulls a Terrassa

Bars i restaurants esclaten contra el Govern: «És al·lucinant, ens escanyen»

Imatge de la terrassa d'un bar de Barcelona durant el període de tancament parcial de bars i restaurants
El Procicat ha decidit mantenir les restriccions a la restauració | CatalunyaDiari.cat

Aquest divendres, el Departament de Salut s'ha pronunciat finalment sobre les restriccions a Catalunya. I ho ha fet amb una decisió polèmica. I és que el Procicat ha decidit mantenir fins al 28 de febrer bona part de les mesures decretades actualment, com el confinament comarcal i les restriccions que afecten sectors com el comerç o l'hostaleria. Precisament, aquest últim sector ja ha posat el crit al cel per una decisió que consideren que «condemna a la ruïna milers de famílies».

El Gremi de Restauració de Barcelona ha estat un dels col·lectius més crítics amb la gestió de la pandèmia per part de la Generalitat. Avui, poques hores després de conèixer-se la nova pròrroga de les mesures, han fet un pas endavant per carregar contundentment contra l'executiu català. «És al·lucinant que, havent encadenat setmanes d’evolució positiva, el Govern segueixi escanyant d’aquesta manera el sector de la restauració», ha criticat el director de l'agrupació, Roger Pallarols.

Des del gremi han recordat que el sector ja acumula 70 dies «treballant per sota el mínim vital», posant èmfasi a la situació dels locals que es troben a l'interior dels centres comercials, que ja sumen quatre mesos sense ingressos. «Condemnen milers de famílies a la ruïna i ho fan, aparentment, sense remordiments», ha denunciat Pallarols. A més, també ha advertit que la situació a la capital catalana és especialment greu. «La desfeta de Barcelona és una realitat», ha exposat el director del Gremi de Restauració.

Segons Pallarols, els partits polítics es van comprometre durant la campanya electoral a revisar les restriccions quan la situació epidemiològica millorés. «Per què, llavors, no es relaxen les mesures? Per què ningú no es preocupa per la salut de les nostres empreses?», s'ha preguntat el director del Gremi de Restauració, que no ha volgut amagar la seva perplexitat per la decisió del Govern.

Les dades com a argument

El Govern ha justificat la decisió de prorrogar bona part de les restriccions després de constatar una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica. De fet, fins i tot s'havia vist un mínim repunt en alguns indicadors, com ara l'Rt. Així mateix, la pressió assistencial continua sent alta, amb més de 2.000 persones hospitalitzades i més de 600 malalts ingressats en UCI.

Per això, des del Procicat han apostat per relaxar només algunes mesures que afecten les activitats extraescolars i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària. La setmana que ve, es tornarà a prendre una decisió en funció de les dades epidemiològiques que hi hagi a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari