Gots en una taula de bar

Els bars i restaurants podran tenir, com a màxim, deu persones a cada taula durant la fase 1

Els lavabos s'hauran de desinfectar, com a mínim, sis cops al dia

Els bars i restaurants  podran obrir les terrasses amb un 50% de la seva capacitat i, a cada taula, hi podran seure, com a màxim, deu persones. Aquests són alguns dels detalls de les mesures de desescalada que ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat i que entraran en vigor a partir de dilluns als territoris que entren en  fase 1. En el cas de Catalunya: les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Pirineu.

El document també detalla que no es podran utilitzar  productes d'autoservei com ara les setrilleres, i desaconsella l'ús de cartes, que s'hauran de substituir per cartells o pissarres. Els locals podran tenir els lavabos oberts, però només hi podrà accedir una persona cada vegada i, com a mínim, s'hauran de  desinfectar sis cops al dia.

 

Els hotels també tenen l''ok'

Els  hotels i allotjaments turístics podran obrir totes les habitacions, sense límit d'aforament. A més, se'ls permetrà oferir el servei de bar i restaurant, però només en podran fer ús els clients. El que no es podrà utilitzar són els espais comuns, com ara la  piscina, l'spa, el gimnàs o la discoteca.

Aquests són alguns dels detalls de l'ordre ministerial publicada al BOE  pel que fa a la fase 1 de desescalada. Una fase que no permet la mobilitat fora de la regió sanitària si no és per motius sanitaris o laborals. Per tant, això limitarà molt la capacitat d'ocupació dels allotjaments turístics, ja que  només podran tenir allotjades persones de la mateixa regió sanitària.

Moviments entre províncies

A més de les restriccions per a l'obertura de negocis, una de les que més està preocupant a la població és la de no poder visitar familiars o amics fora de la província  en què es trobin.

Però això també té algunes excepcions. I és que segons el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicat aquest dissabte 9: «es podrà circular per la província, illa o unitat territorial de referència a l'efecte del procés de desescalada, sense prejudici per les excepcions que justifiquin el desplaçament a una altra part del territori nacional per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn a lloc de residència familiar, assistència i cura de gent gran, dependents o persones amb discapacitat, causa de força major o situació de necessitat o qualsevol altra d'anàloga naturalesa».