Imatge de la terrassa d'un bar a la plaça Verdaguer de Tarragona

Els bars i restaurants que estaven tancats a Catalunya i podran obrir dilluns mateix

Ho faran gràcies als canvis en les restriccions que el Govern anunciarà previsiblement aquest dijous

El sector de la restauració continua en peu de guerra contra el Govern. Els bars i restaurants han estat un dels sectors més perjudicats de la pandèmia i no han estat poques les vegades que han reclamat o exigit a l'executiu català canvis en les restriccions i més ajudes per superar la crisi. L'última l'hem pogut veure aquest mateix dimecres, en un comunicat signat per diferents federacions hostaleres del país, que reclamaven més ajuts directes. Tot i les queixes, hi ha una part d'aquest sector que ha rebut com aigua de maig els canvis que previsiblement anunciarà demà el Govern: els bars i restaurants dels centres comercials.

Aquests establiments acumulen mesos sense poder obrir els seus negocis, des que se'n decretés el tancament en el tram final de l'any passat. Ara, després de molt de temps d'inactivitat, comencen a veure la llum al final del túnel. Segons han confirmat a l'ACN diverses fonts de l'executiu, el petit relaxament que viuran les restriccions -com l'eliminació del confinament comarcal- també implicarà que els bars i restaurants dels centres comercials puguin tornar a obrir. Ho podran fer, això sí, seguint les mateixes restriccions horàries que la resta del sector, és a dir, fins a les 17.00 hores.

La resta de bars i restaurants, però, queden fora d’aquest procés d’obertura. I és que, si bé és cert que el doctor Argimon va explicar ahir que Salut havia posat sobre la taula del Govern obrir restaurants i bars per servir sopars, també ho és que el Procicat ha decidit finalment declinar la proposta. Per tant, tot quedarà igual per a bars i restaurants, ara amb els dels centres comercials inclosos: només podran obrir fins a les 17.00 hores.

L'eliminació del confinament comarcal, més a prop

El Procicat ha decidit aixecar el confinament comarcal a Catalunya. Els responsables del Govern i de Salut acorden el que ja era un secret a veus i la mobilitat general es restablirà a Catalunya a partir del dilluns, 26 d’abril. Això sí, segons avança ‘El Món’ i el ‘Planta Baixa’ de TV3, la mobilitat només es permetrà a dins el territori català, ja que per entrar-ne i sortir-ne (a excepció d’Andorra, que sí que accepta aquesta mobilitat) caldrà tenir una justificació.

Cal destacar, en aquesta línia, que el Procicat ho anunciarà demà mateix, dijous 22 d’abril. Catalunya relaxarà així unes mesures vigents des del 7 de gener, a excepció de la petita treva de mobilitat que es va fer durant la Setmana Santa. De fet, membres del Govern com la consellera Alba Vergés o Miquel Sàmper han anat insistint des de la setmana passada que el Govern sí que contemplava dur a terme un petit pla de desescalada.