El Bombers denuncien les deplorables condicions de treball que pateixen

L’Assemblea de Bombers de Catalunya denúncia que «s’insinuï que és mobilitzant per un grapat de diners»
Els Bombers denucien la deficiència que pateixen els Parcs de Catalunya | Ajuntament de Blanes

En una entrevista radiofònica feta avui a ‘Ràdio Esparraguera’ al Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament Manel Pardo, aquest ha insinuat que les mobilitzacions que estan fent els Bombers són únicament per «un grapat de diners». Així ho ha fet públic l’Assemblea de Bombers de Catalunya en un tuit.

 

A partir d’un fil de Twitter els Bombers han volgut denunciar la seva situació i reclamar a Pardo que s’equivoca, assegurant que «patim a la feina, i quan tornem a casa nostra també, les deficiències de la gestió».

 

Falta d’efectius als Parcs de Bombers

En l’entrevista feta a Manel Pardo, arran dels problemes de material i efectius que havien denunciat els Bombers de Martorell, el Director General ha explicat que es demana als efectius dels diversos Parcs de Bombers de Catalunya que treballin hores extres fins que es puguin cobrir les places que es van obrir l’any anterior, ja que els nous treballadors han de passar per una formació de mínim un any fins a poder-se implantar en una plantilla.

 

Davant de la necessitat de personal alguns Parcs han de tancar, així ho ha assegurat Manel Pardo, qui ha ressaltat que depenent del dia quatre, cinc o sis Parcs de Catalunya han de tancar per la falta d’efectius. Per això, des de far un mes es demana als Bombers realitzar hores extres per «mantenir el sistema que hem dissenyat», segons Pardo.

 

L'Assamblea de Bombers de Catalunya posa en manifest els constants riscos al que s'exposen | Bombers de la Generalitat

 

Els Bombers denuncien la situació

Després d’aquesta entrevista els Bombers han volgut deixar clar que no «estem mobilitzats per un grapat de diners» i han aprofitat l’ocasió per crear un fil de tuit denunciat diverses deficiències que pateixen pels Parcs de Bombers de tota Catalunya.

 

Així, han denunciat que a Llençà els Bombers, per falta de material, no van poder tallar la ferralla que pressionava a una víctima; a Martorell es va haver d’abandonar un servei perquè el vehicle es va esgavellar; a Lloret denúncies que hi hagi rates passejant-se per la cotxera; i a Vilafranca els Bombers han de conduir camions sense velocímetre ni revisions establertes, entre altres.

 

En general, els Bombers reclamen més seguretat, tant en els Parcs, com en l’equipament, el qual denuncien que han perdut la qualitat de protecció. I sobretot demanen que s’incrementin, no les hores extres, sinó el personal efectiu per poder cobrir tots els Parcs de Bombers i els municipis als quals estan destinats.

 

A continuació, el fil de tuits de l’Assemblea de Bombers de Catalunya:Comentaris

envia el comentari