Primer pla de Joan Laporta, el novament elegit president del FC Barcelona

La bona notícia que han rebut Barça i R. Madrid: Ho jugaran tot

La UEFA ha notificat a la Federació Espanyola que els dos clubs, juntament amb la Juventus de Torí, podran disputar la pròxima edició de la Lliga de Campions

Bones notícies a Can Barça i a Chamartín. També a Torí. El Futbol Club Barcelona, el Reial Madrid i la Juventus de Torí han estat acceptats com a participants en l’edició 2021-22 de la Lliga de Campions. 

L'opció de crear la Superlliga i les amenaces de la UEFA s'han anat esvaint

Arran de la creació de la Superlliga, s’ha viscut un escàndol a l’elit del futbol plegada d’interessos econòmics i egòlatres. Els tres clubs han mantingut una defensa numantina de l’opció transformadora, però tant o més elitista.

Per tal de frenar-los, els darrers mesos han estat reiterades les advertències i amenaces del president de la UEFA, Aleksander Ceferin, d’expulsar els tres clubs de la màxima competició europea de clubs. «Si diuen que són una Superlliga, no jugaran la Champions, per descomptat...», assegurava Ceferin a ‘AP’.

De fet, Ceferin va alertar de la possibilitat que hi hagués conseqüències penals per les tres entitats. No obstant això, el ministeri de Justícia de Suïssa, país que acull la UEFA, va advertir-la que no tenia capacitat reguladora per a imposar sancions.

Sigui com sigui, amb l’opció de la Superlliga gairebé enterrada, s’ha anat esvaint el dubte respecte de la participació de Barça, Madrid i Juventus a la Lliga de Campions. I aquest dimarts, s’ha confirmat la seva participació.

Una carta formal anuncia a la RFEF la participació de Barça i Madrid

Segons ha informat ‘Mundo Deportivo’, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) hauria rebut una carta de la UEFA. En ella, l’organisme anuncia que tant Futbol Club Barcelona com Reial Madrid han estat inscrits a la pròxima edició.

Es tracta d’un formalisme burocràtic que es repeteix cada any. S’hi informa les federacions nacionals que els clubs que han fet els mèrits competitius també han completat els tràmits necessaris per participar en la Lliga de Campions.

El telegrama, doncs, esdevé una bona notícia per a Barcelona, Madrid i Juventus, els únics tres clubs, recordem, que no han renunciat públicament a organitzar la Superlliga al marge de la UEFA.

Així doncs, confirmada la notícia, que de ser al contrari hauria estat un daltabaix, els tres clubs podran ser presents al sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions, que se celebrarà el pròxim 26 d’agost. No obstant això, Aleksander Ceferin ha apuntat que la carta «no és més que un document administratiu». Caldrà estar a l'aguait de qualsevol novetat, perquè es tanquen ferides, però encara n'hi ha d'obertes.