Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Bonpreu.

La queixa d'un client contra Bonpreu i Esclat: «No teniu vergonya, quina pujada»

Bonpreu es troba amb seguit d'escàndols que causa un gran malestar entre els usuaris

Bonpreu és una cadena catalana de supermercats que ofereix una gran quantitat de productes que no fan rascar gaire la butxaca als seus clients, i per aquesta raó ha acabat sent un dels preferits.

No obstant això, durant els últims mesos s'han disparat els preus dels aliments més bàsics a causa de la gran crisi econòmica i la inflació que això comporta.

Bonpreu rep moltes crítiques

Bonpreu i Esclat ha rebut un seguit de queixes, fins i tot dels seus clients més habituals, perquè  els preus que en un principi eren assequibles per a tothom, han anat augmentant exponencialment fins al punt, que comprar quatre productes resulta exageradament car.

I no només això, la cadena de supermercats també ha rebut queixes amb relació a la  procedència dels seus productes. Bonpreu sempre ha apostat pel consum de productes de proximitat i km 0, però tal com s'ha pogut veure en les etiquetes, la seva procedència resulta tota una enganyifa.

Gran part de les crítiques s'han vist en xarxes socials com Twitter, on els usuaris s'han mostrat descontents amb els serveis del supermercat.

En una piulada, un client es queixava que en menys d'un any, el preu de la cervesa havia pujat més d'1,50 € amb estalvi. Un fet indignant, ja que els Supermercats Bonpreu i Esclat s'havien compromès a bonificar un 5% en les properes compres dels seus clients perquè omplir el seu carro, no comportés una gran despesa.

Unió de Pagesos denúncia a Bonpreu, Lidl i Mercadona

Els preus i la procedència dels productes no són els únics escàndols de la cadena de supermercats. La Unió de Pagesos, de fet, va denunciar a Mercadona, Bonpreu i Lidl per haver establert males pràctiques comercials i abusar de la seva posició de domini.

La Unió de Pagesos assegura que els tres supermercats han establert una mena de "càrtel encobert", en la que han fixat el mateix preu per a la venda de llet de marca blanca. Un fet que ha afectat de forma negativa al sector de la llet. Marc Xifra, responsable de la Unió de Pagesos, assegura que «s'ha debilitat el nostre poder de negociació a l'hora de poder establir el preu de venda d'un litre de llet i això ha fet que es tanquin moltes explotacions».

Bonpreu en un comunicat oficial ha assegurat que  en cap moment s'ha pactat cap preu de venda amb els seus competidors. D'aquesta manera, la cadena catalana de supermercats s'ha justificat davant de la denúncia interposada per la Unió de Pagesos. Una denúncia que porta sent ampliada des del juny de l'any passat perquè aquesta mala praxi s'ha anat mantenint.