Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020

Nou brot de coronavirus a Catalunya: 6 víctimes i més de 40 contagiats

De les 42 persones afectades, 29 són residents
Una de les habitacions amb pacients amb covid-19 al trueta al mes d'abril del 2020
El brot de coronavirus ha deixat 6 morts en aquesta residència de Banyoles | Cedida

Un brot de coronavirus a la residència La Solana de Banyoles afecta 42 persones, 29 residents i 13 treballadors, i deixa sis morts, tots amb patologies prèvies. També hi ha hagut dos ingressos hospitalaris i la resta d'afectats presenta simptomatologia lleu. Durant aquest el cap de setmana, el Departament de Salut hi ha dut a terme proves de control i està pendent dels resultats. El brot, que ha avançat el Diari de Girona, es va declarar a principis de desembre i immediatament es va activar el cribratge massiu de la residència juntament amb les mesures de prevenció i contenció del virus. 

Des que es va detectar, els casos han afectat la segona planta, mentre que a la primera i a la planta baixa no n'hi ha hagut. La residència s'ha sectoritzat i s'han aïllat els residents. 

El brot ha afectat 29 dels 72 residents que hi havia i 13 dels 40 treballadors de la plantilla. Des del Salut s'està fent seguiment de la situació i de les mesures de control, amb visites de professionals de Salut Pública i revisió de circuits, EPI i sectorització, juntament amb la direcció del centre. 

La situació clínica dels residents s'està vigilant diàriament per part dels professionals sanitaris de la pròpia residència i per l'equip d'Atenció Primària de Banyoles.

Ja no hi ha cap usuari amb coronavirus a la residència de Tremp

Salut anunciava ahir que ja no hi havia cap usuari amb coronavirus a la Residència Fiella de Tremp on el brot declarat fa un mes ha deixat 60 mort a la residència. En total hi havia 17 residents infectats, que ahir acabaven la quarantena obligatòria, i 31 treballadors que també havien donat positiu després de fer-se les proves de la Covid-19.

Segons les últimes dades facilitades per Salut, el brot ha causat 60 morts d'un total de 143 residents i dels 31 treballadors afectats pel virus, ahir diumenge, encara n'hi havia 30. No obstant això, la residència va poder obtenir la categoria taronja i el passat divendres els familiars ja van poder començar a visitar els usuaris del centre.

Les residències, col·lectiu prioritari

El dissabte, 19 de desembre, la consellera de Salut, Alba Vergés, assegurava en una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio que la campanya de vacunació a Catalunya començarà el 27 de desembre si es reben les vacunes aquell mateix dia: Nosaltres començarem el primer dia, sí. Si les vacunes arriben el 27, començarem aquest dia».

No obstant això, Vergés recordava, novament, que «el col·lectiu prioritari són les persones en residències» i que per tant els usuaris d'aquests centres seran dels primers a rebre la vacuna, igual que ho farà el personal que treballi en aquests.

Amb la campanya de vacunació tan pròxima, Vergés va voler enviar un missatge d'optimisme per animar a aquelles persones que tenen dubtes sobre la vacuna: «és una cosa molt positiva, dona esperança que això s'acabarà més d'hora que tard i que els esforços tenen sentit». A més, va afegir que en tot moment hi haurà molta informació.