CaixaBank s'assegura la utilització del seu nom comercial en la fusió amb Bankia

Les dues entitats es reuniran de manera telemàtica aquest dijous

El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia
Pedro Sánchez creu que la fusió entre CaixaBank i Bankia té «aspectes molt positius» | Europa Press

La fusió de CaixaBank i Bankia segueix avançant i a mesura que passen els dies es coneixen nous detalls d'aquesta complexa operació. Si aquest passat dimarts sortia a la llum que s'està plantejant traslladar la seu social a Madrid, ara s'ha conegut que l'entitat resultant de la fusió utilitzarà únicament la marca comercial de Caixabank. Segons fonts de la negociació, la decisió ha estat presa recentment i previsiblement no es produiran canvis.

De fet, aquest és un moviment habitual de Caixabank. Quan va absorbir el Banc de València, Banca Cívica o Caixa Girona també es va optar per mantenir la seva marca comercial. Es considera que és més forta comercialment que Bankia. Les negociacions avancen a bon ritme i s'han mantingut en les altes esferes. És qüestió de dies que es tanquin tots els serrells que queden pendents. 

Els consells de CaixaBank i Bankia podrien aprovar la fusió aquest dijous

En aquest sentit, segons ha avançat La Vanguardia, els consells de CaixaBank i Bankia podrien aprovar la fusió aquest dijous. El president de Criteria i la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, es va reunir aquest dimarts amb la ministra d'Economia, Nadia Calviño, per enllestir els darrers detalls de l'operació. En un principi es reuniran de manera telemàtica i el punt principal del debat serà el repartiment de les accions. Quelcom clau per conèixer les participacions que en un futur tindran els principals accionistes de les dues entitats, Fundació Bancària la Caixa per un costat i el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per l'altre.

Segons apunten algunes fonts, la participació de Bankia arribaria a un 25% de les accions. Això provocaria que Criteria hauria d'elevar la seva participació al banc abans de finalitzar l'operació per damunt del 40% actual. Un tema tècnic per garantir que la participació de Caixabank en el nou grup no quedi per sota del 30%, perquè pot suposar avantatges fiscals. 

La Fundació Bancària La Caixa va pactar amb el ministeri d'Hisenda tributar pel règim especial com a grup consolidat i per això no pot reduir la seva participació en un banc per sota del 30%, perquè hauria de canviar de règim tributari. Dur a terme l'ampliació, que podria ser un 1% addicional, suposaria una inversió per a Criteria de 120 milions d'euros. Així, l'estat s'asseguraria una participació una mica superior al 15% a través del FROB.

Després de la reunió dels consells d'administració, Criteria tindrà prop d'un mes per realitzar el reajustament. Finalment, un dels altres punts clau serà el nombre de treballadors i sucursals que es mantindran. Actualment, el resultant de la fusió comptaria amb 51.536 treballadors i 6.727 sucursals. 


Comentaris

envia el comentari