Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge d'uns bitllets en un caixer automàtic i els logos del BBVA i CaixaBank

Caixabank i BBVA el pacte dels bancs amb l'Euromilions

Aquests són els bancs on pots cobrar l'euromilions si resultes guanyador de tan anhelat premi

L'Euromilions no només és famós per ser un dels sorteigs més jugats a Europa. També ho és per les impressionants sumes de diners que els afortunats poden guanyar cada dimarts i divendres.

Imatge de fons d'una administració de Loteries i una altra imatge d'una butlleta de l'Euromilions amb dues emoticones, d'un sobre amb euros i una altra d'una exclamacions
Molts han perdut l'oportunitat de ser milionaris per una distracció | Europa Press

Amb un premi inicial de fins a 17 milions d'euros i que potencialment s'eleva fins als 240 milions, no és estrany que tants somiïn a encertar els números guanyadors. Tot i això, el que molts no saben és que, com un producte del supermercat, les butlletes d'Euromilions també tenen data de caducitat.

Fotomuntatge d´una imatge d´una dona celebrant un premi de la loteria i una butlleta de l´Euromilions
Aquest famós sorteig segueix donant alegries per tot Espanya | Euromillones, Europa Press

Hi ha vegades que aquests premis suculents acaben a les arques de l'Estat o es queden en mans de l'organitzadora del sorteig. Això passa quan els guanyadors no reclamen els seus premis a temps, pel fet que han oblidat o perdut les butlletes. Encara que sembli insòlit, aquest escenari n'ha deixat diversos sense poder gaudir de la seva fortuna.

Però on pots cobrar aquests premis?

CaixaBank i BBVA, dos dels bancs més grans del país, han establert un acord amb l'Estat per facilitar el procés de pagament de premis d'Euromilions. Aquest pacte forma part d'una col·laboració més àmplia entre les entitats financeres i les Loteries i les Apostes de l'Estat.

L'objectiu d'aquest acord és proporcionar una xarxa de punts d'accés segurs i fiables on els guanyadors poden cobrar els premis. Sobretot aquells de quanties elevades.

En fer-ho, aquests bancs asseguren que el procés de cobrament es manegi de manera eficient i transparent. Aquest tipus de col·laboracions permet que el procés de reclamació sigui més accessible per als guanyadors i garanteix que els fons es distribueixin correctament sota la supervisió estatal.

Si la suma és inferior a 2.000 euros, qualsevol administració de loteria autoritzada al teu país et permetrà cobrar-ho sense cap problema. Tot i això, per a premis majors, hauràs de dirigir-te a una entitat financera concertada amb l'Estat. A Espanya, per exemple, els bancs on pots cobrar premis d'Euromilions inclouen Unicaja, Banc Sabadell, BBVA, CaixaBank, Ibercaja, Cajasur, Kutxabank, Abanca i Cajamar.

És important destacar que aquests bancs no poden cobrar cap comissió o recàrrec pel cobrament del premi, ni et poden obligar a obrir un compte corrent per processar el pagament. Aquest coneixement us assegura que podeu rebre el vostre premi íntegrament, sense deduccions addicionals.

Si la fortuna et somriu i resultes guanyador de l'Euromilions, assegureu-vos d'estar ben informat sobre on i fins quan podeu reclamar el vostre premi. Mantenir la informació de la butlleta segura i pensar a revisar els resultats seran la clau per convertir-te en milionari. Amb aquests consells, pots estar segur que no deixaràs que un premi potencialment transformador llisqui entre els teus dits.