Muntatge de fotos d'un calendari amb una xinxeta marcat el dia 20 i una aula escolar amb nens atenent una classe

El calendari escolar d'aquest curs 2023-24: totes les dates clau que has de saber

Educació ja ha presentat les dates clau d'aquest nou curs escolar

Aquest dimecres, 6 de setembre, ha iniciat un nou curs escolar. Tots els estudiants i professors d'educació infantil, educació primària i Educació Secundària Obligatòria han tornat a les aules després de les vacances d'estiu.

Tot i això, aquesta no és l'única data important en el calendari escolar aquest curs. I és que hi ha uns quants dies marcats en vermell aquest curs 2023-24. Dates clau com les dates d'inici del curs i, és clar, els diferents períodes de vacances.

Les dates clau del curs 2023-24

Aquest dimecres, 6 de setembre, és la primera data clau del calendari escolar del curs 2023-24. Ha estat el dia escollit perquè tant educació infantil, de 0 a 3 anys, i de 3 a 6 anys, educació primària i Educació Secundària Obligatòria comencessin de nou les classes.

Unes classes que ja començaran a jornada completa. És a dir, amb horari lectiu de matí i tarda, sense passar pel període de jornada reduïda pel qual es va apostar a principis del curs anterior.

També han iniciat aquest dimecres al curs escolar els estudiants dels cicles formatius de formació professional bàsica. Mentre que altres, com els estudiants de batxillerat o de cicles de formació professional de grau mitjà i superior, no començaran les classes fins al proper 12 de setembre .

Imatge d'una aula d'escola amb taules i cadires
Coneix les dates clau d'aquest nou curs escolar 2023-24 | PixaBay

Una data que, fins i tot, s'allargaria fins al 25 de setembre en altres casos, com ara les classes de les escoles oficials d'idiomes.

Quan seran les vacances

Amb l'inici d'aquest curs 2023-24, també han quedat fixades les dates dels propers períodes de vacances dels escolars a Catalunya. Seran, com és habitual, durant l'època nadalenca i per a Setmana Santa.

Del 21 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024: aquest serà el període escollit per gaudir de les vacances de Nadal. Els alumnes finalitzaran les classes el 21 de desembre i tornaran just un dia després del dia de Reis.

Del 23 de març a l'1 d'abril de 2024: les vacances de Setmana Santa començaran aquest any el 23 de març. Els alumnes tornaran a classe el 2 d'abril, just després del dia de la Mona.

Del 21 de juny del 2024: aquesta data serà la que posarà fi al curs escolar dels alumnes del segon cicle d'educació infantil, d'educació primària i d'Educació Secundària Obligatòria. També finalitzaran aquell dia el primer curs de batxillerat i els estudiants de formació professional de grau bàsic.