Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Congrés dels diputats

Una campanya demana que els diputats renunciïn a la indemnització per la legislatura fallida

La iniciativa, impulsada a Change.org, ja compta amb 650.000 signatures

Congrés dels diputats
La campanya, comandada per Txerra Pardinas, exigeix la renúncia de la indemnització pertinent per part dels diputats | Cedida

 

En només cinc dies, una campanya en línia ha assolit la xifra de 650.000 signatures que demanen que no s'indemnitzi els diputats del Congrés en acabar la legislatura. Es tracta d'una iniciativa de Change.org —el lloc web líder en peticions a base de signatures— i que ha tingut un èxit rotund amb un potent lema: «Si no treballes, no cobres». El portaveu de la campanya en línia, Txerra Pardinas, ha assenyalat en declaracions a 'OkDiario' que tot va esclatar en veure la intervenció de Pedro Sánchez el passat dimarts, 17 de setembre, en què va avançar que «els espanyols hauríem de votar a les urnes altra vegada».

  

«Als ciutadans ens demanen resultats, i quan no n'hi ha, no ens paguen. Estem farts que facin amb els nostres diners que els regalem i amb el nostre temps el que volen. És indignant», afegeix Pardinas. Ara, la iniciativa ha rebut el suport de més de mig milió de persones i el precursor creu que es podria arribar fàcilment als 3 milions; no obstant això «l'objectiu principal és fer veure als diputats» que  hi ha malestar perquè «perden el seu temps» i el dels ciutadans.

  

En la mateixa línia, Pardinas ha comparat la feina dels polítics amb els tronistes de 'Mujeres Hombres y Viceversa' i ha assegurat que la gent està cada vegada més farta. De fet, ell mateix n'és prova: l'any 2016 va emprendre una campanya similar que va rebre el suport de 140.000 persones, una xifra que a hores d'ara és ínfima en comparació amb la iniciativa vigent.

També et pot interessar...