Imatge d'arxiu d'una entrega de premis de la Fundació Tarragona Smart City

La Fundació Tarragona Smart obre una nova etapa sense Gustavo Cuadrado al capdavant

El fins ara gerent de l'entitat, Gustavo Cuadrado, dimiteix com a gerent de l'entitat| L'alcalde Pau Ricomà, nou president de la Fundació

Canvis al capdavant de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City. Durant la reunió del Patronat de l'entitat d'aquest dimarts, 10 de desembre, l'actual batlle de la ciutat, Pau Ricomà, ha sigut nomenat nou president de la Fundació. Així mateix, l'equip de govern tarragoní ha traslladat la decisió de reduir, significativament, l'aportació econòmica que el consistori fa a l'entitat.   Segons ha pogut saber TarragonaDigital, altres patrons de la Fundació també s'estarien replantejant reduir o directament eliminar la seva aportació econòmica després de veure «certa manca de definició estratègica i de compliment d'objectius de la Fundació».

Fonts municipals asseguren que el moment actual de la Tarragona Smart Mediterranean City és d'stand by i que la Fundació obre un període d'anàlisi i de valoració del paper que ha de jugar a partir d'ara i de la seva missió i funcions amb l'objectiu de, si s'escau, reenfocar-ne l'estrategia de futur.

 

Gustavo Cuadrado dimiteix del seu càrrec de gerent de la Fundació

Gustavo Cuadrado, gerent de la Fundació Tarragona Smart i un dels homes forts dels governs municipals socialistes de Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat la seva dimissió, que es farà efectiva a finals d'any. Cuadrado ha estat al capdavant de la Fundació des del mes de juny de l'any 2014. Cuadrado és també una de les persones encara imputades pel cas Inipro, de pressumpta corrupció vinculada al Partit Socialista de Tarragona i en el qual també hi figuren encara com a investigats l'exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i la consellera Begoña Floria, entre d'altres.

Cuadrado s'ha acomiadat de les seves responsabilitats amb un article al seu dietari en el qual es manifesta «orgullós d'haver unit a Tarragona i a Reus en un projecte comú, com el de la Fundació» i s'ha mostrat «molt agraït a l'anterior alcalde Josep Fèlix Ballesteros, per la confiança mostrada» i a l'actual equip de govern «per haver fet fàcil la transició, sense entrar en batalles polítiques». 

L'antic cap de gabinet de Josep Fèlix Ballesteros ha declarat, també, que  «la meva intenció és seguir vinculat amb el projecte de les Smart Cities».